Учасники державних закупівель з кримінальними наслідками потрапили до «чорного списку» 17 підприємств з Хмельниччини

0

У 2014 році оперативними підрозділами Державної фіскальної служби у Хмельницькій області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань понад 10 повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень службовими особами суб‘єктів господарювання, які мали відношення до бюджетної сфери.

За висновками податківців втрати бюджету від нелегальних махінацій з бюджетними коштами склали мільйони гривень.

За статистикою ДФС Хмельниччини найбільш ураженою тіньовими тендерними схемами на теренах регіону стала сфера будівництва. Тут було виявлено 5 кримінальних правопорушень. Крім того, зловживання, пов‘язані з порушеннями вимог бюджетного законодавства, виявлялись у лісовому, комунальному та сільському господарстві й енергетиці.

Економічний ефект від розслідування оборудок з бюджетними коштами склав більше мільйона гривень, що вже повернуті до державної казни. Крім того, задля відшкодування завданих державі збитків накладено арешт на майно підозрюваних на загальну суму майже півтора мільйона гривень.

Як креативний і дієвий профілактичний захід оцінили фахівці регіонального представництва фіскальної служби заяву голови Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Віталія Олуйка про публічне оприлюднення «чорного списку» підприємств, які недобросовісно брали участь у державних закупівлях.

«Це суб’єкти господарювання, які вступали в змову з керівником бюджетної установи та здійснювали «відкати», закуповуючи обладнання чи продукцію харчування за завищеними цінами», – заявив Віталій Олуйко на сесії Хмельницької обласної ради. Посадовець уточнив, що до «чорного списку» потрапило 17 суб’єктів господарської діяльності краю. Наразі їм заборонено брати участь у тендерах.

У свою чергу нинішня податкова реформа активно працюватиме на прозорість правового поля у тендерних закупівлях та створення спільного механізму протидії розкраданню бюджетних коштів.

26 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів