У школах запровадять військово-медичну підготовку

0

Під час візиту на Хмельниччину державний та громадський діяч Ольга Богомолець, окрім зустрічі з курсантами Національної академії державної прикордонної служби, презентувала громаді області концепцію військово-медичної доктрини України, що буде ухвалена найближчим часом.

«Військово-медична доктрина – це концептуальне бачення майбутнього розвитку країни. За рішенням Президента, Україна розвиватиметься за ізраїльсько-швейцарською моделлю, коли повнолітні чоловіки ідуть на обов’язкову військову службу або, при свідомому небажанні брати зброю до рук, на службу цивільного захисту чи цивільної оборони. Дівчата, за бажанням, також можуть ставати військовозобов’язаними», – зазначила голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.

Як вона зауважила, для того, аби цей механізм запрацював, кожен громадянин до моменту настання повноліття має прийти свідомим і підготовленим. Тобто, у школи, в рамках цієї доктрини, повернуться уроки початкової військово-медичної підготовки.

«Мають бути підготовлені програми, однакові для хлопчиків і дівчаток, діти отримуватимуть однакові навички військово-медичної підготовки. Важливе значення має і психологічна підготовка, яка також має відбуватись у школі», – наголосила Ольга Богомолець.

За її словами, медики знову стануть військовозобов’язаними, а загалом у кожного громадянина має бути своє місце в системі і свої знання.

«Документ Військово-медична доктрина ще не затверджений, але я не поспішаю, бо він має бути візією держави. Це не заважає сьогодні проводити тактичні навчання у всіх військових закладах країни, повертати у школи уроки військової підготовки, робити зміни до законодавства. Доктрина має бути відпрацьована настільки, щоб нашим дітям і внукам не треба було її переробляти», – підсумувала Богомолець.

9 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів