У Національній академії Державної прикордонної служби екстреній медицині навчають інструктори НАТО

0

Випускникам Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького проводять курси підготовки з надання медичної допомоги в екстремальних ситуаціях, зокрема під час поранень на полі бою. Навчання проводяться за сприяння Світового Конгресу Українців з ініціативи народного депутата, голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольги Богомолець, яка завітала до навчального закладу. Організатори курсу переконані, правильне навчання курсу бійця-рятувальника та покращені аптечки першої допомоги допоможуть врятувати багато життів.

“Українці в діаспорі, яких 20 мільйонів по всьому світу, відгукнулись на мою пропозицію провести навчання по тактичній медицині в усіх військових закладах України. Після цього навчання три з половиною тисячі молодих офіцерів, а саме стільки випускників військових закладів буде цього року, отримають абсолютно унікальні навички і знання. Українці за кордоном зібрали вже більше мільйона доларів для того, щоб підтримати ці курси, за їхні кошти було закуплено перші аптечки, – розповідає Ольга Богомолець.

1423481237

За її словами, українські військові, які теоретично знають, як надавати долікарську допомогу, часто не можуть застосувати ці знання у бою. Саме тому інструктори, сертифіковані НАТО, приділятимуть увагу навчанню вояків надавати допомогу в екстремальних ситуаціях з використанням будь-яких матеріалів, котрі є в їхньому розпорядженні. До слова, тренери – не лікарі, а люди, яким доводилось застосовувати вміння безпосередньо у бойових умовах.

1423481261

“Україна останні десятиліття не мала практики проведення військових дій, і всі навчання зводились до теорії. Більшість з цих хлопців знають, на який час можна накласти джгут, але вони не вміють цього робити, бо практичні навички не входили в курс навчання, не було матеріально-технічного забезпечення, – каже народний депутат. – Ці стандарти, які сьогодні пропонує НАТО, – це елементарні практичні навички. Курсантам не читатимуть лекцій, кожен із них десятки разів буде накладати джгут, пробувати перенести свого побратима, ставити назальну трубку. Завдання цього курсу — дати військовим практичні навички, які не зроблять із них лікаря, а дозволять побратимові або собі бути доставленим до лікаря.”

1423481703

Курси є ідентичними до тих, які проходять солдати країн НАТО і США. Під час навчань курсанти отримують практичні навички із зупинки втрати крові, розблокування дихальних шляхів, рятування від пневмотораксу, і методів належної евакуації поранених.

1423481427

“Військово-медична підготовка входить у програми всіх навчальних закладів, вона проводилась завжди. Можливо, що стандарти НАТО з тактичної медицини — це один із елементів надання допомоги, ми бачимо їхню дієвість і ефективність. Це рятує життя”, – зазначає генерал-майор медичної служби Валентин Волоха.

Як підкреслює народний депутат Ольга Богомолець, навички надання долікарської допомоги має отримати кожен вчитель, викладач чи няня, взагалі кожен громадянин не тому, що він поїде на передову, а тому, що такі знання вкрай необхідні, якщо в країні відбудеться терористичний акт, провокація чи надзвичайна ситуація.

9 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів