У Хмельницькому з’явиться загальноосвітня християнська школа

0

Проект є соціальним та вже має ліцензовану програму Міністерства освіти та науки України.

Про те, що проект нового закладу не є комерційним, стверджує ініціатор його створення та меценат Валентин Гакало. Він переконаний, що відкриття школи є доцільним, яка, до речі, стане приватним освітнім закладом.

– У нас вже є створена програма, яка належить до Асоціації християнських шкіл України. Фінансувати школу нам допомагатимуть декілька общин. Серед основних витрат – харчування дітей та заробітна плата вчителям. Окрім цього, більша частина коштів йтиме на усі необхідні матеріали, – пояснює Валентин Гакало.

За словами ініціатора, навчання батькам обійдеться в середньому від 800 до 1100 гривень. Наразі обговорюватиметься питання про те, аби воно стало безкоштовним для пільгових категорій хмельничан.

– Потрібно дати можливість батькам обирати, чи вони хочуть, аби діти їх навчались у такому закладі і за таку суму. І потрібно вже тоді подумати про пільгове забезпечення соціально-незахищених категорій, – заявила частина депутатів.

Ідея викликала багато дискусій серед депутатів, від яких звучали пропозиції провести спершу комісію з гуманітарних питань, де будуть присутні фахівці та бажаючі народні обранці. Дехто із висловився, що справа дійсно є корисною, проте, проблемою може стати конфлікт, наприклад, між прихожанами різних церков. Однак, все ж більша частина проголосувала та прийняла рішення, аби виділити для майбутньої школи комунальне приміщення. Для навчального закладу виділили одне з приміщень у школі № 25 по вулиці Маршала Рибалка.

9 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів