У Хмельницькому єдиний у країні фотомузей відзначив п’ятиріччя з новою виставкою

0

До Хмельницького музею-студії фотомистецтва привезли підсумкову виставку «Першого відкритого національного конкурсу пікторіальної фотографії». Офіційне відкиття експозиції відбулось сьогодні, 18 вересня, з нагоди 5-річчя від заснування музею. На виставці представлено 31 роботу фотомайстрів з України і закордону.

«На виставці – кращі роботи конкурсу, який провела у 2015 році Національна спілка фотохудожників України. Пікторіальна фотографія має давню історію. Така світлина здатна створити образ, захопити, примусити замислитися. Нині сперечаються, чи цифрова технологія можлива для пікторіальної фотографії. Можна почути багато думок з цього приводу. Але важливо, що цей напрям має розвиватися», – сказав куратор виставки Валерій Лещинський.

Відвідати виставку і привітати працівників музею з ювілеєм приїхали фотохудожники з різних куточків України. Залишили численні подяки та подарунки – фотографії. За словами директора музею Костянтина Жданова, у фондах уже є більше семисот фоторобіт.

Як зазначив виконувач обов’язків Хмельницького міського голови Костянтин Чернилевський, музей-студія фотомистецтва за роки існування став перлиною міста.

«Фотомузей доносить хмельничанам культуру і мистецтво. З початку заснування закладу його відвідали 64 тисячі осіб. Коли у місто приїжджають гості, обов’язково у програмі – візит у фотомузей. Ми про нього не забуваємо, є плани на розширення, збільшення виставкової площі», – зазначив Костянтин Чернилевський.

Помилуватися пікторіальними фотографіями хмельничани і гості міста зможуть до кінця вересня, завітавши до Хмельницького музею-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56).


 

18 Вересня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів