У Хмельницькому вирішували, давати хабарі, чи не давати

0

У Хмельницькому університеті управління та права презентували Національний Рух “Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів”. Хмельничани зібралися за круглим столом обговорити проблему корупції в українському суспільстві. Громадські активісти, адвокати, судді, викладачі та представники влади дискутували, “давати хабарі, чи не давати”.
“Після зовнішньої агресії хабарництво — це друга за актуальністю проблема в нашій державі. Корупція негативно впливає на економіку, на моральний стан суспільства і з негативного феномену перетворюється в буденне явище, уражаючи багато сфер життєдіяльності країни”, – каже ректор Хмельницького університету управління та права Олег Омельчук. – Боротьбі із корупцією присвячено цілу низку законодавчих актів. Останнім часом Верховна Рада приділила цьому питанню значну увагу. Варто відмітити оновлення Закону України “Про запобігання корупції”, прийнято Закон “Про Національне антикорупційне бюро”, Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції”.
Національний Рух проти корупції уже презентували в Одесі та Полтаві, тепер у Хмельницькому, далі на черзі – Черкаси. Головна його мета — об’єднати українців, які в особистому і професійному житті не дають і не беруть хабарів та поширюють цю ідею у широкі верстви населення.
“Ми можемо багато говорити про те, що повинна зробити для нас держава. І ми цього вимагаємо, але є щось, що повинна зробити кожна людина: відмовитись від хабарів. Це має бути принциповою позицією українця, – говорить голова Національного Руху “Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів” Сергій Гула. – Чи може бути корупція і хабарництво нормальною поведінкою? Очевидно, що ні. Якщо ми це розуміємо, то маємо щось з цим робити. Проте після революції Гідності корупція не тільки не зменшилась, а збільшилась.”
Корупція — це одна з причин, через яку українці вийшли на Майдан, і організатори руху закликають свідомих мешканців Хмельницького та області не давати і не брати хабарів. Люди стояли за зміни, і тепер від кожного залежить, у якій країні йому жити.

13 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів