У Хмельницькому учасники АТО не можуть отримати обіцяну землю

0

У Хмельницькому ще жоден учасник антитерористичної операції не отримав земельної ділянки, гарантованої законодавством. На думку активістів благодійного фонду “Волонтери Поділля”, це пов’язано із зловживаннями чиновників. Особливо обурило волонтерів те, що учасники АТО стоять у черзі на земельні ділянки, а їх отримують люди, які не мають на це права за законом.

“На черговій сесії міської ради, що відбудеться 8 квітня, розглядатиметься проект рішення про надання земельних ділянок дев’ятьом працівникам обласного управління Державної служби надзвичайних ситуацій. Усі вони, крім однієї людини, не мають права на отримання землі поза чергою. Це мені підтвердили у департаменті архітектури, містобудування та земельних ресурсів, – розповідає депутат міської ради і голова благодійного фонду “Волонтери Поділля” Володимир Гончарук.

Як він каже, депутати можуть таке рішення прийняти, і це в той час, коли в країні ідуть бойові дії, є багато поранених і загиблих. Саме вони, на думку Володимира Гончарука, мають право на ці земельні ділянки.

“Міська рада пише щодня пораненим бійцям відписки, що вони поставлені в чергу на земельну ділянку, і в той же час виносить на розгляд таке рішення. Закон передбачає за учасниками АТО право на землю, але у нашій області воно чомусь не діє. Ситуація виглядає катастрофічно, – додає юрист Таїса Антонова. – Ця земля повинна бути надана бійцям АТО, вони заслужили. Ми будемо наполягати, щоб її отримали ті, хто захищав Україну на війні. Треба, щоб ситуація змінилась.”

Як запевняють самі учасники АТО, їхні побратими з інших областей чомусь не мають таких проблем із отриманням землі. Нацгвардієць Віктор Романенко відбув у зоні АТО дві ротації. Усього — понад сотню днів. Та досі йому не сказали, коли дадуть обіцяну землю.

“Мене поставили 11603-м у загальну чергу, і 2213-м у пільгову чергу на земельну ділянку. Та досі невідомо, де ця земля, коли її дадуть. Ніхто не пояснив взагалі нічого”, – каже заступник командира батальйону оперативного призначення Національної гвардії Віктор Романенко.

“Я піду на засідання і запитаю, за які заслуги ці надзвичайники мають отримати цю землю. Чомусь не піклуються про наших героїв, а про працівників ДСНС. Багато наших бійців заслужили цю землю більше”, – переконаний солдат Національної гвардії Андрій Дроздан.

“Волонтери Поділля” сподіваються, що депутати міської ради будуть розсудливими та дбатимуть насамперед про інтереси тих людей, які захищають країну від ворога.

6 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів