У Хмельницькому щодня переоцінюється побутова техніка. Деякий товар подорожчав в рази

0

Падіння гривні спровокувало зростання цін і, як наслідок, паніку серед населення. Хмельничани кинулися в супермаркети скуповувати продукти, побоюючись, що завтра вони коштуватимуть ще дорожче. Нагадаємо,  хмельничани «атакують» магазини, ринки та супермаркети.   

Але продуктами надовго не запасешся, тож деякі поспішили вкласти гривню, що обезцінюється, в техніку. Але і тут покупців чекає сюрприз. Ціни на всі товари в більшості  магазинів побутової та комп’ютерної техніки зростають, адже вони прямо пропорційні курсу долара.

– Через падіння гривні  подорожчала уся побутова техніка. Адже у нас  90% імпортного товару, – каже продавець-консультант Денис Самійленко. –  Коли краще купувати – чи  зараз, чи згодом, сказати не можу. Адже ми щодня змінюємо вартість майже всіх товарів. От було, що зранку прийшла вказівка з головного офісу ставити телевізор по 12 тисяч, а вже ввечері спустили до 11 500 гривень. Тут не вгадаєш. Ціни стрибають.

Працювати собі у збиток магазинам невигідно, тож техніку за старими цінами вони не продають. Не можуть у магазинах точно сказати, на скільки подорожчав той чи інший товар за останній місць. Адже, за словами продавця-консультанта, були дні, коли товар переоцінювали двічі, а то й тричі за робочий день.

– Ми до останнього не переоцінювали товар, але у лютому ситуація значно змінилася. Можу сказати, що орієнтовно на 10% росте вартість усіх товарів, – продовжує Денис Самійленко.

Велика побутова техніка – холодильники, пральні машини, духовки, плити – за день дорожчають на 200-500 гривень, телефони і планшети щодня дорожчають приблизно на 150 гривень.

– Ви смієтеся, але сьогодні mp3 , який рік тому коштував 300 гривень, до нового року 900, зараз продається за 1300 гривень.   Краще вже телефон купувати, – розповідає офіс-менеджер одного із магазинів побутової техніки міста Катерина. – Покупці на великій побутовій техніці особливої різниці в ціні не вбачають. А на відносно недорогих товарах ріст цін помітний. Наприклад, варильні газові поверхні за тиждень зросли в ціні на 2-3 тисячі гривень, в залежності від виробника. Так само холодильники та пральні машинки.

Покупців у магазинах техніки не багато. В основному хмельничани прогулюються поміж товару, жахаючись від цін. Навіть ті, які все ж вирішили щось придбати вчора, сьогодні тричі подумають перш, ніж витратити кошти.

– Прийшла дивитися на планшети, але думаю, що покупку відтягну. Ми випрали в на офіційному сайті магазину  недорогий «Самсунг», але приїхали в магазин, а   при нас поміняли цінники, – каже хмельничанка Олена Миколаївна. – Ми минулого тижня купувати у цьому магазині холодильник за 12 300 гривень, а сьогодні він вже коштує 15 тисяч.

27 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів