У Хмельницькому розпочнуть оформлення біометричних паспортів

0

Територіальні підрозділи Державної міграційної служби станом на 5 січня 2015 не розпочали приймати документи на оформлення біометричних паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

“Відразу після завершення підготовчих заходів буде визначено дату, з якої територіальні підрозділи почнуть приймати заяви на оформлення біометричних документів, яка буде оприлюднена на веб-сайті ДМС України”, – ппідтверджують зараз на сайті Державної міграційної служби.

У прес-службі ДМС визнали, що перші заявники зможуть подати документи лише через тиждень.

“Юридично видача біометричних закордонних паспортів розпочалася з 1 січня, проте технічно станом на 5 січня, документи на їх оформлення не приймаються. Це пов’язано з новорічними святами, а вже з 12 січня можна буде подавати документи.”, – заявив керівник прес-служби ГМС Сергій Гунько.

Тим часом на першому етапі – в січні – по всій Україні будуть працювати тільки 30 робочих місць по збору біометричних даних.

Представник ГМС заявив, що вже у лютому всі підрозділи ДМС, які сьогодні проводять видачу паспортів для виїзду за кордон, будуть оформляти також чіпові документи, зазначивши, що поки не може назвати точну дату початку видачі біометричних паспортів.

З 13 січня у Хмельницькому Державна міграційна служба розпочне прийом документів для оформлення біометричних паспортів. Наразі “міграційники” завершують монтувати та налаштовувати необхідну техніку. Подати документи на звичайний закордонний паспорт, як і раніше, можна у Кам’янці-Подільському, Старокостянтинові, Ярмолинцях, Шепетівці та обласному центрі.

“Обладнання для зняття відбитків папілярного візерунка пальців наразі знаходиться лише в управлінні Державної міграційної служби на Грушевського, 95. Лише сюди можна буде подавати документи для оформлення біометричного паспорту. Система працюватиме у тестовому режимі, але уже 13 січня прийматимемо перших охочих отримати такий документ”, – запевняє головний спеціаліст по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ управління Державної міграційної служби України у Хмельницькій області Лілія Квятковська.

Жителі Хмельниччини зможуть подавати документи на оформлення біометричного паспорту у вівторок, четвер та п’ятницю, проте та у разі необхідності, кількість прийомних днів збільшать.

Вартість біометричного паспорту коливатиметься від 518 до 1028 гривень. У Державній міграційній службі звичайне оформлення цього документу (за 20 днів) коштуватиме 518,15 гривень, а прискорене (за 7 днів) — 775,3 гривень.

Як відомо, видача біометричних документів є однією з вимог ЄС до України в рамках виконання плану дій щодо візової лібералізації.

Україна повинна налагодити безперебійну і недискримінаційну процедуру видачі паспортів, захисту персональних даних і гарантувати, що документи не видаються не громадяни України.

Уряд розраховує, що наприкінці травня Євросоюз прийме політичне рішення про скасування візового режиму для поїздок за кордон для громадян України, що мають біометричні паспорти. Разом з тим в даний час з боку ЄС не було офіційних підтверджень цього наміру.

http://podilska.info/

13 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів