У Хмельницькому пожежники рятуватимуть людей за допомогою Кубу життя

0

Як пояснюють у Державній службі з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області, пневмоподушка призначена для рятування людей з висоти близько 16 метрів. Травмування під час приземлення може бути незначним, але аж ніяк не смертельним.

– «Куб життя» допоможе рятувати людей під час пожежі, якщо немає іншого виходу сходами і потрібно швидко реагувати. Особливо це стосується 5-поверхівок чи так званих «хрущівок», – розповідає начальник Головного управління Борис Болібрух. – Подушка надувається автоматично в середньому за 30-40 секунд і після падіння на неї людини, так само швидко відновлюється. Таку річ ми побачили у Польщі і вирішили закупити й собі за 203 тисячі гривень.Однак, цей спосіб ми будемо використовувати вже як екстремальний спосіб рятування, – наголошує Борис Васильович. – Для звичайних випадків у гарнізоні ми маємо пожежні драбини та автодрабини, висотою 30 і 60 метрів.

Рятувальний засіб розробили у Сєверодонецькій компанії, яка займається виготовленням спеціальної продукції для захисту людей в екстремальних ситуаціях. Після події, які розпочались влітку на Сході, підприємство змушене було евакуюватись у Вінницю.

Директор компанії «Пірена» Олександр Грищенко запевняє, що їх рятувальна пневматична  подушка безпечна і пояснює її принцип дії.

– «Куб життя» надувається через балон автоматично, через що всередину подається повітря з високим тиском. Коли людина стрибає з висоти, подушка деформується, звідти виходить зайве повітря і через кілька секунд її форма знову відновлюється, – каже Олександр Грищенко. – Відтак, можна братись евакуювати й інших людей.

Наразі пневматична рятувальна подушка єдина в області та друга за рахунком на теренах України. Подібний засіб порятунку є у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності. У перспективі, рятувальників навчатимуть правилам поводження та проводитимуть спеціальні додаткові заняття.

::__IHACKLOG_REMOTE_IMAGE_AUTODOWN_BLOCK__::0

31 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів