У Хмельницькому пенсіонери продають самогон, аби мати додатковий заробіток

0

Саме можливість цілодобово купити створює негативну атмосферу у віддалених селах Хмельниччини. Наприклад, влітку правоохоронці конфіскували самогонний апарат у 89-річної жительки Славутського району.  Бабуся облаштувала вдома цілу міні-лабораторію по виготовленню самогону. Міліціонерам пенсіонерка пояснила, що таким чином намагалася вижити у теперішній складний час.

Але таким чином заробляють  й в обласному центрі.  За словами міліціонерів, лише за два місяці у Хмельницькому задокументовано 6 фактів варіння та продажу алкоголю. Зазвичай самогонники  мають свій постійний контингент клієнтів, що гарантує стабільний заробіток.

– В більшості випадків самогоноварінням займаються пенсіонери, які проживають у приватному секторі міста,- наголошує начальник сектору дільничних інспекторів міліції Хмельницького МВ УМВС України в Хмельницькій області Петро Власюк. – Вони думають, що за це їм нічого не буде. Адже пенсії маленькі, а треба платити за комунальні послуги та ще й дітям та онукам декілька гривень дати хочеться. Однак, за таку діяльність передбачена  чимала сума штрафу.

Відповідно до статті 164-16 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самогоноваріння тягне за собою накладення штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто пенсіонера можуть оштрафувати на суму від 1700 до 8500 гривень. Але, за Петра Власюка, таке правопорушення важко довести в суді.

– Раніше за самогоноваріння передбачалася кримінальна відповідальність, тобто порушника могли ув’язнити, – каже начальник дільничних міліціонерів. –  В суді дуже важко довести, що особа займалася даним видом діяльності. Потрібні докази, що випадок не є одноразовий, а це відбувається систематично.  Крім того, потрібна наявність спеціального апарату…

1 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів