У Хмельницькому кооперативному інституті відзначили день визволення Проскурова (відео)

0

Три війни в одній країні. У Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті відзначили річницю визволення Проскурова. На свято запросили учасників трьох українських війн: великої вітчизняної, афганської та сучасної, ще не названої, на сході. Усіх тих, хто захищав та захищає найголовніші цінності- людське життя та мир, вітав студентський загал інституту.

25 березня сімдесят один рік тому Хмельницький, який тоді ще був Проскуровом, звільнили від фашистської окупації. Під іноземним гнітом наше місто було від 8 липня 41-го. За цей час окупанти розстріляли і замордували у катівнях 81 тисячу проскурівчан, в тому числі 65 тисяч військовополонених у раківському таборі особливого режиму. Тимофій Величко, учасник Проскурівсько-Чернівецької визвольної операції пригадує, як разом із побратимами гнали фашистів із нашого міста.

Так само потрапив до Афганістану і Микола Панов. Чоловік каже, та війна і досі щемить у серці, але більше болить нинішня на Донбасі.

Миру нині хочуть усі.

Викладачі ж зауважують, за два минулих роки юнацтво стрімко подорослішало, тож нині готове сприймати жахіття сьогодення і робити правильні висновки.

26 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів