У Хмельницькому із скандалом закрили кафе на Львівському шосе

0

Лише два місяці тому на Львівському шоссе відкрилося кафе «Джагер». Своїх перших відвідувачів заклад прийняв  у новорічну ніч. Але вже на початку березня його закрили. Буквально за півгодини усі вивіски з будівлі зняли, двері зачинили і клієнтів не впустили. Обурені такими діями постійні відвідувачі закладу звернулися до «ВСІМ». За їх словами,  приміщення захопили невідомі, які не впускають нікого всередину.  

Чимало постійних клієнтів прийшли подивитися на те, як знищують їх улюблений заклад. Вони хотіли якось допомогти і врятувати «Джагер». Але змогли лише поскладати зірвані вивіски біля тієї невеликої купки особистих речей, які через вікно передавали кремезні чоловіки. Ці невідомі люди відразу закрилися в приміщені та більше не показувалися. Лише час від часу зазирали крізь жалюзі, аби дізнатися, що відбувається на вулиці. Усе це викликало подив та невдоволення в людей, що зібралися.

– Я бачила, що всередині знаходяться якісь невідомі. Це не працівники кафе. Я їх усіх прекрасно знаю, оскільки часто тут відпочивала. А зараз уже не можу сюди прийти, тому що власник приміщення зробив усе, аби закрити «Джагер». Як на мене, його дії не зовсім правомірні., – розповідає тепер вже колишня клієнтка закладу Катерина.

Хтось бреше
Історія почалася у жовтні 2014 року, коли  хмельничанин  Ігор Плейзор захотів відкрити в місті нове кафе. Але для розвитку нового закладу йому потрібен був діловий партнер. Чоловік його знайшов. Ним став Олександр Василишин. Ігор Плейзор пообіцяв йому надати приміщення і не брати за нього ніякої орендної плати. У майбутньому чоловіки домовилися, що прибутки ділитимуть.  Але з часом домовленості змінилися.  
– Перед новим роком Ігор Плейзор сказав мені, що буде брати з мене орендну плату, – розповідає Олександр Василишин. – За січень та лютий я мав заплатити 100 тисяч гривень. Я змушений був піти на ці умови, оскільки в мене уже були замовлення. Але це ще не все. З березня оренда піднялася. Тепер я мав платити 65 тисяч гривень за місяць. Це занадто велика сума, тому я вирішив шукати нове приміщення.

За його словами, з першого березня заклад було відключено від електроенергії та води. Олександр Василишин вирішив винести усі закуплені ним продукти, які не могли зберігатися в знеструмлених холодильниках. Зробити це йому завадила викликана служба охорони, яка приїхала на сигнал від Ігоря Плейзора.

Третього березня доступ до «Джагера» для Олександра Василишиа та його працівників був повністю закритий. За їх словами, невідомі чоловіки спортивної тілобудови, розбивши скло у вхідних дверях, проникли у приміщення і забарикадувалися там.

-Вони викрали та знищили усі документи, які свідчили про співпрацю між нами, – каже Олександр. –  Єдине, що є доказом про затрати з моєї сторони – це чеки та розписка від Ігоря Плейзора про те, що він взяв в мене  33 370 гривень за оренду.

За словами Олександра Василишина, люди, які захопили заклад, застосували до нього фізичну силу та відібрали телефон та фотоапарат. Крім того, чоловік  жаліється, що в закладі залишилися різна апаратура та техніка, які нібито належить йому. Він написав заяву у міліцію, щоб  повернути   усі затрачені кошти і особисті речі.

Ігор Плейзор  повністю заперечує слова колишнього напарника, переконуючи, що лише він вкладав кошти в розвиток кафе. А Олександр Волошин, за його словами, був найнятий на посаду менеджера, який пообіцяв розвинути кафе.

– Я являюсь єдиним власником даного закладу і маю усі документи, які це підтверджують. В Олександра їх немає і бути не може, оскільки ми з ним ніяких угод не заключали. Зараз мої працівники демонтують усі вивіски і такого закладу як «Джагер» тут не буде. І не вірте розповідям про те, що якісь люди захопили приміщення і зараз всередині забарикадувалися. Там нікого немає.

За словами Ігоря Плейзора, в ніч з 2 на 3 березня справді  виносили матеріальні цінності. Але усе винесене належить йому. Правоохоронці, які приїхали на виклик, завадили цьому.  

Наразі триває слідство. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua

 

7 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів