У Хмельницькому із семи затриманих із зброєю чоловіків обвинувачення висунули лише одному

0

Нагадаємо, 9 березня в біля готелю «Енеїда» правоохоронці затримали групу людей, які в автомобілях перевозили зрою та боєприпаси. У них вилучили автомат Калашникова, гранату РГД-5 із запалом, 160 набоїв калібру 5.45, револьвер, пістолет типу «Флобер» та мисливські ножі. Всі чоловіки  із різних міст України. Двоє із них є жителями Хмельницької області. Усі вони представилися бійцями батальйону «Айдар». Проте у них не було документів, які б це підтверджували. Затримали лише одного чоловіка, усіх інших відпустили. Підозрюваний, в якого вилучили зброю, знаходиться під слідством. Йому висунуто обвинувачення по 1 частині 283 статті Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», яка передбачає позбавлення волі від 3 до 7 років.

– Група людей, яку було затримано в центрі Хмельницького приїхала в місто по особистих питаннях. Підозрюваний, в якого вилучили зброю, відмовляється надавати будь-які показання, користуючись своїм конституційним правом, – говорить тимчасово виконуючий обов’язки начальника слідчого управління УМВС в Хмельницькій області Олександр Задачін.

Правоохоронці перевіряють, чи дійсно підозрювані є бійцями «Айдару». Затрудняє цей процес те, що батальйон зараз розділений. Частина відноситься до Збройних Сил України, а інші до добровольчого формування. Якщо вони дійсно виявляться військовими, то справа буде передана до військової прокуратури. Також перевіряється походження вилученої зброї. Автомобілі, в яких перевозили зброю, не зареєстровано на жодного із групи.

10 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів