Типові помилки обсмажування риби

0

*Недостатньо розігріваєте сковорідку
Сковорідка повинна бути дуже гарячою. Коли холодні білки, які містяться в рибі, контактують із недостатньо гарячим металом, вони формують з’єднання, які складно зруйнувати. Ось чому вам часто доводиться «відшрябувати» вашу рибу від дна сковорідки по шматочку.

*Смажите занадто довго
Тривале смаження висушить рибу і зробить її позбавленою смаку. М’якоть повинна з прозорої-напівпрозорої перетворитися на білу, проте в середині вона ще повинна бути трохи прозорою. У випадку з лососем стежте за білими лініями, які повинні зникнути. Як тільки це сталося — лосось готовий.

*Забагато торкаєтеся риби виделкою
Верхній шар шкіри риби, який утримує всі соки, дуже ніжний. Щоразу торкаючись риби, ви пошкоджує цей шар. Зведіть кількість маніпуляцій до мінімуму. Для перевертання намагайтеся користуватися виключно лопаткою або навіть ложкою. Якщо риба досить просмажилася, ви з легкістю «підковернете» її. Якщо ж авона ще сира, то прилипне до сковорідки.

*Неправильно розморожуєте
Розморожування при кімнатній температурі або під струменем гарячої води сприяє росту й розмноженню бактерій. Розморожуйте рибу, переклавши її з морозилки в холодильник. Або, якщо ви поспішаєте, покладіть її в герметичну упаковку і помістіть під струмінь дуже холодної води. Слідкуйте за тим, щоб вода максимально покривала поверхню риби, але не затікала всередину упаковки й не контактувала з самої рибою, інакше вона відволожиться і її буде важко готувати. Завдяки цьому методу рибу можна розморозити приблизно за 30 хвилин.

*Пересолюєте маринад
Якщо ви кладете багато солі в маринад, м’ясо вбере рідину, залишивши більшість кристалів солі зовні. Замість цього, втирайте приправи і сіль безпосередньо в рибу, додавши в маринад зовсім трохи солі. Намагайтеся не перетримати рибу в маринаді, інакше вона стане занадто сирою. Додайте в кріп, петрушку, лимон і трохи оливкової олії — це додасть смаку, особливої родзинки.

*Кладете в сковорідку занадто багато риби
Не варто забивати сковорідку «під зав’язку» рибними філе. Нехай із першого заходу вам не вдасться приготувати відразу всю рибу — нічого страшного, вона нікуди не втече. Проте в результаті ви отримаєте смачну й здорову їжу — не підгорілу й рівномірно просмажену.

*Не оглядаєте рибу перед покупкою
Почніть із очей. Здорова свіжа риба повинна мати чисті прозорі очі. Якщо вони затуманені або темні, це свідчить про старість або хвороби. Риба повинна блищати, і на ній не має бути слизу, який є ознакою розкладання. М’ясо свіжої риби міцне, після натискання пальцем на ньому не повинно залишатися вм’ятин. Як би дивно і нелогічно це не звучало, свіжа риба не повинна пахнути рибою, вона повинна пахнути морем. Виражений рибний запах розкаже про те, що жири в рибі почали окислюватися — явна ознака розкладання і старості.

*Знімаєте шкірку перед смаженням
Після смаження зняти шкіру буде набагато легше, оскільки термічна обробка зменшує шар підшкірного жиру, який зв’язує шкіру і м’якоть, тим самим полегшуючи чищення. Так само білки, які містяться в риб’ячій шкірці, перешкоджають пригорянню, що полегшує перевертання риби.


 

16 Вересня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів