Цвітна капуста в сирному соусі
0Інгредієнти:
500 г цвітної капусти, 180 г цибулі-порею (у мене не було, тому я використовувала солодку білу цибулю), 2-3 зубки часнику, 10 г вершкового масла, 150 г будь-якого улюбленого сиру (у мене «Мраморний», але можна і голандський, плавлений тощо), 350 мл вершків 20%, сіль, перець, мускатний горіх, прованські трави за смаком, зелень для подачі.
Приготування:
Цвітну капусту розібрати на суцвіття і відварити в підсоленій воді до готовності. Охолодити й просушити.
Для соусу цибулю і часник дрібно порубати й обсмажити на вершковому маслі.
Потім влити вершки, трохи прогріти і додати сир, сіль, перець і трави.
Довести соус до кипіння, і на малому вогні проварити до загустіння.
Цвітну капусту викласти у вогнетривку керамічну форму й залити сирним соусом.
Запікати при 180°С до випаровування рідини та зарум’янювання.
При подачі капустку посипати зеленню за смаком.
Мої примітки: сир, в принципі, можна брати будь-який. Головне, щоб плавився добре; мій улюблений варіант – з додаванням сиру з цвіллю типу Дор-блю. Спеції так само можна додавати різні за смаком. Дуже смачно подавати з пастою.