Торт «Шалена бджілка»

0

Коржі м’які, крем смачнющий, красивого кольору і аромату. Торт просто казковий! До того ж, із однієї порції він виходить великий і високий.

Інгредієнти:
Для коржів: 0,5 склянки молока, 3 ст. л. меду, склянка цукру, 4 ст. л. вершкового масла, 2 ч. л. соди, 1 ч. л. білого винного оцту, 5 ст. л. какао, яйце, 3,5-4 склянки борошна.
Для крему: 4 ст. л. борошна, 3 ст. л. крохмалю, 2 склянки молока, 1/3 склянки цукру, 3 великих жовтки, стручок ванілі (я використовувала ванілін у пакетику), 2 ст. л. вершкового масла, склянка жирних вершків.
Для глазурі: 0,5 банки вареного згущеного молока, 60 г вершкового масла кімнатної температури, 1/4 склянки сметани, 3 ст. л. окропу, 3 ч. л. желатину.

Приготування:
У каструлі змішати масло, какао, цукор, молоко і мед. Поставити на вогонь і тримати поки цукор і масло не розтопляться. Соду змішати з оцтом і влити в каструлю, перемішати. Вбити яйце і дуже швидко перемішати. Зняти каструлю з вогню і охолодити протягом 5 хвилин.

Поступово всипати трохи борошна, перемішати. Як тільки суміш загусне, перекласти її на робочу поверхню, всипати решту борошна і замісити однорідне густе тісто. Розділити його на 10 рівних частин і кожну тонко розкачати (діаметр – 25 см; я щедро підсипала борошно, оскільки тісто прилипало до качалки). Кожен корж поколоти виделкою й випікати при 180-190ºС протягом 4-6 хвилин кожен. Повністю охолодити.

Приготувати крем: нагріти молоко разом із ваніліном, не доводячи його до кипіння. Жовтки змішати з цукром, потім додати борошно і крохмаль, влити в суміш трохи гарячого молока і перемішати. Знову поставити каструлю з молоком на середній вогонь і повільно ввести масу з жовтків. Постійно помішуючи, готувати до загущування. Потім додати вершкове масло й збити. Перекласти крем в миску, закрити її харчовою плівкою й поставити в холодильник до повного охолодження. Збити вершки й ввести їх в охолоджений крем. Намастити кремом кожен корж (по 2,5 ст. л. на шар).

Приготувати крем-глазур: замочити желатин у холодній воді на 5 хвилин (поки він не набухне). Масло збити зі згущеним молоком. Злити зайву воду з желатину, влити до нього 3 ст. л. окропу, потім додати 1 ст. л. сметани, добре перемішати. Додати решту сметану і знову перемішати. З’єднати сметану зі згущеним молоком, добре перемішати і нанести по всій поверхні торта (він буде застигати дуже швидко, тому працювати треба ще швидко).

Заздалегідь приготуйте два листки упаковочного целофану з пухирцями.

Встеліть целофан поверх торта, злегка вдавлюючи його в крем. Поставити торт на декілька годин в холодильник, потім зняти плівку.

Прикрасити бджілками: їх можна зробити, розтопивши плитку білого пористого шоколаду із 1 ст. л. меду (ця маса, охолоджуючись, стає пластичною, як пластилін чи глина). Крильця — пластівці мигдалю, чорні смужки та очки — розтоплений шоколад або магазинний шоколадний соус для морозива.


 

13 Вересня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів