Торік подоляни сплатили майже 2 мільярди гривень податків

0

У 2014 році платники краю доправили до казни Хмельниччини 1 мільярд 985 мільйонів гривень сплачених податків й зборів. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС області.

За даними відомства, минулого року в дохідній структурі скарбниць місцевих рад домінуючу частку займав податок на доходи фізичних осіб, його збір склав 1 мільярд 443 мільйони гривень. Другою складовою наповнення місцевих скарбниць була плата за землю. Протягом 2014 року подільські землекористувачі спрямували до казни майже 243 мільйони гривень.

Третє місце у наповненні місцевих бюджетів Хмельниччини належало малому бізнесу краю. Власне, “спрощенці” спрямували до казни краю більше 190 мільйонів гривень єдиного податку.

За податковою реформою, що вже набула чинності, починаючи з 2015 року діятимуть два місцевих податки, а саме: податок на майно та єдиний податок. У свою чергу за статтею 265 оновленого Податкового кодексу України податок на майно складатиметься з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю. До місцевих зборів належатимуть збір за місця для паркування транспортних засобів та туристичний збір.

15 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів