Тхеквондисти Хмельниччини виграли три медалі на чемпіонаті Європи

0

У турецькій Анталії завершився ІІІ клубний чемпіонат Європи з тхеквондо, на якому українські бійці здобули дві золоті, три срібні та шість бронзових нагород. З 11 виграних медалей три належать кадетам з Хмельницької області.

За крок від європейського тріумфу зупинилася Софія Хобтар, яка змагалася у ваговій категорії до 44 кілограмів. Хмельничанка перемогла Альму Параду з Португалії (6:5), туркеню Тугбу Шаш (18:0) та ще одну представницю Туреччини Гозде Шахінбаз (1:0). У фіналі Софії протистояла болгарка Габріела Кацарова. Українка ні у чому не поступалася своїй суперниці і долю поєдинку вирішив золотий бал. Його здобула спортсменка з Болгарії.

“Для Софії клубний чемпіонат Європи став першим міжнародним турніром. На її виступі позначилося незначне хвилювання. Тому “срібна” медаль на такому турнірі — це хороший результат. Тим більше, що у фіналі бій був рівний, болгарці просто трішки більше пощастило”, – коментує виступ своєї підопічної тренер дитячо-юнацької спортивної школи “Юність” Тетяна Кокідько.

На призовий п’єдестал піднялося і двоє кам’янчан: Олег Мамотов та Олександр Кадиш, які також є вихованцями ДЮСШ “Юність”. В їхньому активі бронзові нагороди європейської першості. У вазі до 37 кілограмів Олег був сильнішим за турка Огужана Каплана (14:0) та француза Оріяна Равета (16:3). Проте у півфіналі поступився росіянину Георгію Попову (4:14). На рахунку ж Олександра Кадиша перемоги над турком Огузом Беркентом (13:1) та росіянином Зауром Імановим (11:6). Олександр мав усі шанси пробитися до фіналу, проте мінімально поступився бельгійцю Анасу Збаірі в 1/2 фіналу (0:1).

В Анталії серед дорослих змагалися і хмельничанка Олександра Баранова (вага до 57 кілограмів) та Сергій Чайка з Кам’янця-Подільського (вага до 80 кілограмів). Але, на жаль, вони вибули з боротьби за нагороди уже у перших поєдинках. Олександра програла Джоані Кунгі з Португалії (1:2), а Сергій — турку Беркану Сунгу (0:2).

1423735627

Хмельничанка Софія Хобтар (ліворуч) стала срібною призеркою клубного чемпіонату Європи.

1423735745

Софія Хобтар зі своїм тренером Людвігом Пухальським.

1423735705

На рахунку тхеквондистів Хмельниччини одна срібна та дві бронзові нагороди.

12 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів