Танець на шесті – стриптиз чи олімпійський вид спорту?

0

Цей напрямок фітнесу підійде як любителям фізичних навантажень, так і поціновувачам пластичності й гарної хореографії.

Існує стереотип, що pole dance (танець на пілоні або шесті) – це щось схоже на стриптиз. Насправді ж існує величезна різниця між мистецтвом зваблення і гарного роздягання та акробатичним танцем. Останній набуває у світі все більшої популярності – і як вид фітнесу, і як хореографічне мистецтво. До речі, вже давно точаться розмови про те, що варто зробити pole-dance олімпійським видом спорту. І його поціновувачі вважають, що це станеться найближчим часом.

– Pole dance – це поєднання мистецтва і спорту, сили і грації. Це унікальний напрямок, мікс хореографії та спортивної акробатики, – каже інструктор з pole dance та повітряної акробатики Тетяна Афанасьєва.

Цей вид фітнесу розвиває гнучкість, пластичність, граційність, силу та витривалість. Він тренує усі види м’язів, адже людині доводиться працювати із вагою власного тіла.

– Pole dance – не для ледачих, тут треба працювати і працювати. Але не варто боятися, що це не під силу звичайній людині. У 30-35 років ще не пізно у цей вид спорту, – запевняє тренер. – Наприклад, моя подруга почала у 34 роки, причому до цього вона не займалася ані спортом, ані танцями. І через чотири місяці вже сідала на шпагат і виконувала трюки.

За її словами, перший місяць тренувань йде на фізичну та моральну адаптацію, а через три-чотири місяці наполегливої роботи можна побачити перші фізичні і танцювальні досягнення.

Однак якщо ви не плануєте стати професійним спортсменом, можна займатися pole dance заради задоволення. Гарна постава, натягнуті носочки, граційна подача кисті руки, жіночність – усі ці якості допоможе розвинути танець на пілоні.

Існує три напрямки pole dance: спорт (безпосереднє виконання трюків), арт (особлива увага приділяється хореографії й артистичності) та екзотик (пластичні і сексуальні рухи у партері поєднуються з трюками на пілоні).

До речі, pole dance займаються не лише дорослі, а й діти. І якщо у дорослому віці у цей напрямок часто приходять як любителі, то з дитинства переважно займаються дівчата, націлені на професійний спорт, які вже мають базову підготовку, – займалися гімнастикою чи акробатикою.

– У розвинених країнах дитячий pole dance – це абсолютно нормально, а у нас ще існує багато стереотипів, які потрібно розвінчувати. Хоча все більше студій, особливо у Києві, відкривають дитячі групи, – говорить Тетяна Афанасьєва. – Pole dance – це вид спорту, де велика увага зосереджена на фізичній підготовці, а крім трюків важливу роль відіграє хореографія та грація. І жодного стосунку до стриптизу pole dance не має.

Ксенія Жужа

13 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів