Суші-торт з авокадо, огірка та лосося для ледачих «сушіманів»

0

Інгредієнти для 6-8 порцій:
120 г рису для суші, 4 ст. л. рисового оцту, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі.
Для начинки: листя норі, 500 г свіжого лосося (без кісток і шкіри), 2 ст. л. китайського майонезу, 1 ч. л. порошку васабі, 1 ст. л. соєвого соусу, великий огірок, авокадо, 4 ст. л. насіння кунжуту.

Приготування:
Замочіть рис у холодній воді на годину. Потім відкиньте його на сито й залиште так ще на 30 хвилин. Перекладіть рис у каструлю з 360 мл води. Закип’ятіть і варіть протягом 5 хвилин. Не знімайте кришку й зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть ще 5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і дайте рису постояти під кришкою 10 хвилин. Підігрійте рисовий оцет, розчиніть у ньому цукор і сіль. Залиште оцет до його повного охолодження. Додайте оцет і трохи перемішайте рис.

Дайте йому охолонути до кімнатної температури.
Наріжте лосось маленькими шматочками. Змішайте рибу з насінням кунжуту.


Почистіть від шкірки огірок та авокадо, наріжте все тонкими скибочками. Листя норі виріжте за розміром розсувної форми для торта. Покладіть його на дно.

Намочіть руки в підкисленій оцтом воді й викладіть на норі половину рису. Добре утрамбуйте.
Змішайте китайський майонез, порошок васабі та соєвий соус.

Змастіть цим соусом рис.


Зверху покладіть огірок і авокадо.


Закінчіть лососем. Повторіть шари ще раз. Зверху посипте суші-торт кунжутом.

Подавайте з імбиром та соєвим соусом.

 

30 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів