Сільському голові не вдалось за законом про амністію уникнути покарання

0

Набрав законної сили вирок апеляційного суду Хмельницької області щодо одного з сільських голів Летичівського району, якого засуджено за ч.1 ст.190, ч.3 ст.191, ч.1 ст. 366 КК України.

Сільського голову визнано винуватим у тому, що він шахрайським шляхом заволодів 400 доларами США, які отримав від місцевого громадянина для вирішення питання про надання йому санаторно-курортної путівки.

Крім того, державним обвинувачем у суді доведено, що посадовець підробив рішення сесії сільради, на підставі якого йому незаконно нараховано та виплачено 8730 гривень премії і матеріальної допомоги.

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень Летичівським районним судом сільського голову було засуджено до 2 років обмеження волі та звільнено від відбування покарання на підставі закону про амністію.

Покуратура Хмельницької області не погодилась із таким рішенням у зв’язку з невідповідністю призначеного покарання тяжкості злочинів. За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури вирок районного суду скасовано та ухвалено новий вирок, яким винувату особу засуджено до 3 років обмеження волі з позбавленням на півтора року права обіймати адміністративні посади, з іспитовим строком 1 рік.

13 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів