Шоколадні біскотті зі шматочками шоколаду, інжиром та горіхами

0

Мені подобається, що це печиво зберігається тривалий час і підходить для швидких перекусів або легких сніданків із чаєм або кавою. Біскотті зручно їсти, бо вони невеликі і не такі сухі, як звичні сухарики. Всередину можна додавати будь-які горіхи чи сухофрукти. Вони не дуже солодкі і це ще один їхній плюс. І коли будете хрумтіти сухариками під чашечку кави, сміливо можете уявити себе італійцями, які ніжаться під сіцілійським сонечком.

Інгредієнти:
3 яйця, 150 г вершкового масла, 150 г цукру, 100 г какао, 100 г чорного шоколаду, дрібка солі, пакетик ванільного цукру, 1/2 ч. л. розпушувача, 3/4 ч. л. соди, півсклянки крупно порубаних горіхів (у мене волоські), 6-7 шт. сушеного інжиру, 400 г борошна.

Приготування:
Борошно змішати з какао, сіллю, ваніліном, розпушувачем і содою. Шоколад та горіхи порубати у велику крихту, інжир – нарізати.

М’яке масло збити з цукром, вбити по одному яйця і знову все збити до однорідного стану. З’єднати борошно з маслом.

Останніми додати шоколад, інжир та горіхи.

Вимісити досить туге тісто (воно не має прилипати до рук).

З отриманої маси сформувати два тонких багета. Духовку розігріти до 180°С, деко встелити пекарським папером і трішки змастити олією. Викласти заготовки і випікати 25 хвилин (тісто потріскається і трохи попливе, так і повинно бути).


Дати охолонути багетам на решітці. Потім, дуже гострим ножем, нарізати їх скибочками-біскотті. Викласти знову на деко й остаточно підсушити в духовці близько 10-15 хвилин.

Біскотті охолодити на решітці.

Окремим рядком: з цієї порції виходить ціле деко смачних хрумких сухариків. Їх можна зберігати протягом декількох місяців. Вони абсолютно не черствіють. Проте, навряд-чи, вам вдасться тримати біскотті так довго. Принаймні у мене останній сухарик «зник» уже наступного дня.
 

 

1 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів