Шарлотка-«лінивиця» на згущеному молоці

0

Інгредієнти:
5 яєць, банка згущеного молока, склянка (250 г) борошна, ванілін, 1/2 ч. л. соди+лимонний сік, кориця.
Начинка: 3 яблука, 8-10 слив.

Приготування:
Яйця та ванілін збити міксером до стану пишної піни (маса має посвітлішати). Влити згущене молоко та продовжити збивати на великих обертах. Потім міксер вимкнути й у тісто додати соду, гашену оцтом або лимонним соком. Просіяти борошно та ретельно перемішати вінчиком (тісто як рідка сметана).


Для начинки яблука почистити від насіння, зі слив видалити кісточки. Порізати плоди невеликими шматочками, додати у тісто й перемішати.

Вилити все у встелену пергаментом та змащену маслом роз’ємну форму (у мене діаметр — 26 см).

Посипати корицею.

Поставити в розігріту до 180ºС духовку й випікати 30-40 хвилин (готовність перевірити дерев’яною паличкою). 

Окремим рядком: мені шарлотка дуже сподобалася в теплому вигляді. Пиріг виходить дуже ароматним, в міру солодким з приємною сливовою кислинкою.


 

22 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів