Шахраї видурюють у громадян гроші (відео)

0

Як вберегти кошти від зловмисників?

Валютний «бум» позаду, а ошукані люди досі не можуть повернути свої кошти. Правоохоронці попереджають – продуктові паніки та доларові стрибки – сприятливе середовище для виманювання банкнот. Чимало потерпілих про шахрайські схеми знають, але під час заманливого дзвінка чи СМС забувають про всі настанови та починають діяти інтуїтивно.

За час ажіотажу з обміном валюти, громадяни стають заручниками ситуації. Хочуть врятувати свої «кровні», в результаті втрачають чи не все нажите багатство. Адже під час таких панік несправжні «валютчики» використовують поширений у 90-их метод «закладки» – зігнуту банкноту рахують двічі, в результаті людина недоотримує половину суми. Таких випадків ошуканства в області зареєстровано три. При шахрайстві зловмисники використовують метод легкої наживи – під час смс з виграшем, потерпілий забуває про безпеку та сплачує 2 відсотки у банкоматі за майбутній «приз».

При виманюванні персональних даних, шахраї представляються представниками банку. Дізнаються секретні дані, згодом кладуть трубку та знищують СІМ- картку.

Чимало громадян, звертаючись до міліції. Зізнаються, про подібні схеми чули, проте у найнеочікуваніший момент спрацьовує «фактор страху».

Чимало таких дзвінків надходить з місць позбавлення волі – ув’язнені відштовхуються від даних, зібраних за грамами про родичів «колег» по нещастю.

Отож, громадяни, будьте обережні. Здоровий глузд та недовірливість до невідомих дзвінків та Інтернет – переписок може врятувати Ваш гаманець та картку від спустошення.

16 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів