Серед хмельничан є перші охочі працювати в об’єднаній службі ДАІ та ППС

0

Експеримент щодо об’єднання двох служб триває. Підготовчий етап закінчився, тому зараз проект вже перебуває на його практичній стадії.

Незважаючи на недостатню проінформованість населення стосовно обов’язків новоствореної служби та ще поки недосконалу систему, серед хмельничан вже є охочі, які бажають там працювати.

Виконувач обов’язків начальника УДАІ у Хмельницькій області Віталій Кваша каже, що набір у патрульну службу вже розпочався у Києві. У нашому ж місті бажаючі також є, щоправда, поки небагато.

– Більшість людей, що вже виявили бажання працювати в такій структурі – цивільні. Головними критеріями залишається стан здоров’я, фізична підготовка, бажання працювати і наявність посвідчення водія, – зазначив Віталій Іванович.

До речі, визначальним фактором, за словами головного ДАІвця, може стати заробітня плата, яка для працівників служби складатиме від 5 до 8 тисяч гривень. На сьогодні патрульна служба отримує зарплату у розмірі близько 1800 гривень, працівники ДПС – 2-2,2 тисячі гривень.

Наразі за словами начальника вже можна говорити про зміни, які відбулись від початку експерименту.

– Спочатку було багато труднощів, саме тому для працівників обох служб знадобилося навчання, – пояснює Кваша. – Багато інспекторів зараз ходять на курси водія, патрульна служба досконало вивчає правила дорожнього руху та правильність оформлення протоколів. Тобто, навчальний процес триває і вже є перші напрацювання, – додає в.о. начальника обласного УДАІ.

22 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів