Семіфредо з ягодами, фісташками і цукатами

0

Мені сподобалося те, що семіфредо не замерзає в морозилці, а залишається м’яким, повітряним і ніжним. У будь-який момент його можна дістати і одразу ж їсти, отримуючи насолоду. Робиться цей десерт дуже легко. Крім того, йго можна доповнити яким-небудь фруктовим або шоколадним соусом.

Інгредієнти:
2 яйця, 250 мл вершків 33-35% жирності, 50 г цукру, 70 г цукатів, 50 г фісташок, 200 г ягід (у мене суниця, але можна використовувати малину, ожину, чорницю тощо), пакетик ванільного цукру.

Приготування:
Фісташки почистити, за можливості звільнивши їх від зайвого лушпиння, і подрібнити ножем (я трішки підсмажила на сухій сковорідці, а потім оболонка легко видалилася). Суницю помити й перебрати (якщо ви використовуватимете заморожені ягоди, то розморожувати їх слід не до кінця, щоб вони не змінили структуру). Розділити яйця на білки і жовтки. Білки збити до стану щільної піни. Вершки збити до стану густого крему. Жовтки збити з цукром до світлого кольору. Обережно поєднати в одній мисці всі три маси: збиті з цукром жовтки, збиті білки і збиті вершки. Обережно перемішати.


Додати приготовані наповнювачі: подрібнені фісташки, цукати і суницю.

Знову обережно перемішати. Отриману масу перелити у форму (я використовувала залізну прямокутну форму для хліба чи кекса. Її слід змастити невеликою кількістю вершкового масла і встелити харчовою плівкою. Масло потрібно для того, щоб семіфредо потім було легко діставати. Силіконову ж фору нічим вистилати не потрібно).

Відправити у морозилку мінімум на 5 годин (краще на ніч). Коли десерт застигне, вийняти його із форми та прикрасити ягодами.

Окремим рядком: у замороженому вигляді семіфредо може перебувати в морозилці тривалий час. Цей десерт дуже зручний, оскільки ним завжди можна порадувати неочікуваних гостей. Сервірувати можна по-різному: додати жменю ягід, посипати горішками, печивом, а можна просто полити його шоколадним або фруктовим соусом. 

29 Липня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів