Президент підписав закон про підтримку волонтерства в Україні

0

Текст відповідного закону № 246-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо волонтерської діяльності» розміщений на офіційному сайті глави держави.

Закон має на меті врегулювати суспільні відносини, пов’язані з провадженням волонтерської допомоги в України.

Відповідно до закону, волонтер – це фізична особа, яка добровільно здійснює соціально спрямовану неприбуткову діяльністю шляхом надання волонтерської допомоги. Окрім цього, стати волонтерами можуть як громадяни України, так й іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, які є дієздатними.

Також зазначено, що волонтери надають допомогу на базі організації чи установи, що залучає до своєї діяльності волонтерів, на підставі договору про провадження волонтерської діяльності, який укладений з такою організацією чи установою, або без такого договору. Крім того, волонтери можуть надавати волонтерську допомогу індивідуально, при цьому вони зобов’язані повідомляти отримувачів волонтерської допомоги про те, що вони не співпрацюють з організаціями та установами, що залучають до своєї діяльності інших волонтерів.

Прийнятий закон пояснює термін «волонтерська діяльність», знімає обмеження для здійснення волонтерської діяльності організаціями та установами, уточнює права та обов’язки волонтерів і організацій та установ, які залучають до своєї діяльності волонтерів, пояснює особливості відшкодування витрат, пов’язаних з наданням волонтерської допомоги; інших змін, які сприятимуть розвитку волонтерської діяльності.

«Законом також вносяться зміни щодо добровільного страхування життя і здоров’я волонтерів на період надання волонтерської допомоги організаціями та установами, які залучають до своєї діяльності волонтерів», – повідомляє прес-служба Президента України. 

Нагадаємо, Верховна Рада України зняла обмеження для здійснення волонтерської діяльності 5 березня 2015 року. 

30 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів