Пожежа у Хмельницькому: навпроти залізничного вокзалу палав будинок (ФОТО, ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

0

Сьогодні, 9 квітня, близько о пів на дев’яту вечора у Хмельницькому навпроти старої зупинки громадського транспорту «Залізничний вокзал» запалав будинок.

«Горить задня частина магазину. Там у нього склад з побутовою хімією. Люди кажуть, що вогонь спалахнув, можливо, через несправну електропроводку. Вогонь розгорівся на стільки, що дістає електромережі, все тріщить і час від час стріляє. Дивно те, що пожежники приїхали лише через двадцять хвилин після початку пожежі», – розповіла очевидець Анастасія.

Увесь цей час рух для автомобілів на вулиці Шевченка не перекривали.

«Загалом приїхали чотири пожежні машини, але дістатися до епіцентру загоряння спершу не могли, адже вузький проїзд між будівлями. Врешті-решт, пожежники розламали дах та згори почали гасити полум’я», – додає свідок події.

“Якби пожежники приїхали раніше, то таких масштабів вогонь не набув би. Спочатку ми помітили густий дим і поступово полум’я все більше і більше розгорялося. Не розумію чому пожежники так довго їхали”, – говорить ще один очевидець пожежі.

Як пояснили у прес-службі управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області, полум’я охопило більшу частину покриття сусіднього із магазинами житлового будинку. Пожежників викликав власник торгових точок.

“Від моменту отримання повідомлення про пожежу і до подачі першого ствола пройшло 11 хвилин. У нас все фіксується, свідкам потрібно було не споглядати як масштаби пожежі збільшуються, а одразу телефонувати у Службу порятунку “101”, – коментує начальник прес-служби управління рятувальників Андрій Козак. – Хлопці спрацювали професійно. Було простіше залити водою, але там би усе завалилося. Пожежники ж залізли на дах, розібрали його та погасили так, щоб не завдати більшої шкоди будівлі. До того ж, були врятовані два магазини, адже через сильні пориви вітру, вогонь міг перекинутися і на них.” 

 

10 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів