«Поінформована громада – демократична країна» (відео)

0

Виходячи з умов інформатизації, бібліотеки отримують нові завдання. Надання всесторонніх послуг – ось основна ціль теперішніх закладів. Влада, бібліотека, громада – це проект розвитку електронного урядування. «Поінформована громада – демократична країна» – це проект Хмельницької обласної бібліотеки імені Миколи Островського. Він створений у рамках плану дій «Партнерство – Відкритий уряд».

Тристороння коаліція – так назвали організовану співпрацю громадських організацій, представників місцевої влади та бібліотеки. Мета їх – зробити доступ до публічної інформації дійсно публічним. Для цього уже створили нову форму електронного урядування.

Сам проект розрахований на п’ять місяців, тобто – до червня. Проект вибрали із п’ятдесяти представлених у рамках програми «Бібліоміст». Уже отримали грант у п’ять тисяч доларів. Відбувся і перший етап проекту – навчання бібліотекарів. Далі вони зможуть навчати громаду.

Громадські організації ще з минулого року «моніторять» адміністративні сайти. Кожну помилку чи недопрацювання не лише помічають, але й формують у список.

Ініціатори проекту переконують – комп’ютеризована бібліотека з новими проектами дозволить владі стати ближчою до людей. Особливо після реформи місцевого самоврядування, тобто – децентралізації.

Разом з тим бібліотеки області стануть центрами доступу громадян до електронного урядування та електронних послуг.

18 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів