Подоляни відзначили 80-річчя підписання Пакту Реріха

0

Пакт Реріха — перший в історії міжнародний договір про захист культурної спадщини, що встановив перевагу захисту культурних цінностей перед військовою необхідністю. Договір, автором ідеї та ініціатором підписання якого був художник Микола Реріх, був підписаний у Вашингтоні 15 квітня 1935 року.
З нагоди цієї дати, а також до Міжнародного дня пам’яток та історичних місць, який відзначається 18 квітня, Подільський культурно-просвітницький центр ім. М. Реріха влаштував виставку художника. У Шепетівці, в обласному літературно-мистецькому музеї М. Островського, представлені репродукції картин Миколи Реріха, що зображують архітектурні пам’ятки у різних містах і країнах.


«У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку до 80-річчя Пакта Реріха відкривається виставка, присвячена історії створення документу. Особисто генеральний секретар ООН Гі Мун звернувся із закликом до урядів і народів в усьому світі об’єднати зусилля, щоб захистити наш спільний спадок і все людство», – розповідає президент Подільського культурно-просвітницького центру ім. М. Реріха Станіслав Крук.
У Хмельницькій області вже понад 25 років розвивається волонтерський рух, який працює над збереженням спадщини області. Студенти місцевих вузів під керівництвом громадських організацій (центр ім. М. Реріха, молодіжне об’єднання «У майбутнє через культуру») та державних структур об’єднуються у трудові загони, які розчищають стародавні фортеці та палаци Хмельниччини. На думку Станіслава Крука, волонтери часто більш мобільні і ефективні, ніж державні установи, проте, найкращі результати у цій сфері принесуть поєднання фахового підходу державних органів та ентузіазму з боку громадськості.

15 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів