Півроку суд намагається з’ясувати, чому у Хмельницькому розповсюджували сепаратистську пресу

0

У Хмельницькому міськрайонному суді слухається справа щодо поширення на території міста преси сепаратистського характеру із назвою «Новороссия».

Нагадаємо, газету із прямими закликами до сепаратизму хмельничани знаходили у своїх поштових скриньках. Наразі під судом знаходяться двоє осіб. 30-річного чоловіка підозрюють в організації злочину, 27-річну хмельничанку ж – у розповсюдженні скандальних газет «Новороссия».

На черговому засіданні свідчення давали співробітник СБУ у Хмельницькій області та старший слідчий.

Працівник служби безпеки розповідає, що на повідомлення про справу сепаратистської преси відреагували одразу і вже за тиждень встановили осіб, які займались її поширенням.

– На тому етапі це був єдиний випадок подібного характеру на території Хмельницької області, – пояснює суду Олег Цибульський, свідок. – Провівши всі необхідні дії, які були в нашій компетентності, ми передали справу у слідчий відділ.

Другим по справі свідчив старший слідчий. Свідок Олег Володимирович каже, що розглядати справу почали одразу після отримання повідомлення. Тоді фігурантом був лише один підозрюваний. Вже у ході слідства виявили інших осіб, які були причетні до поширення преси на території Хмельницького.

Заслухавши свідків, суд перейшов до безпосередніх речових доказів по справі. Прокурор продемонстрував один примірник газети «Новороссия» та ознайомив учасників процесу із змістом видання. Окрім цього, на судовому засіданні прослухали і записи телефонних розмов між обвинуваченими, що, в свою чергу, впливатиме на подальший розгляд справи.

Самі ж підсудні поки відмовились говорити будь-що, а відповідати на запитання будуть лише на загальному допиті.

У зв’язку з відсутністю експерта по справі, судовий розгляд справи змушені знову перенести. Наступне судове засідання відбудеться 9 лютого.

24 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів