Підприємці вміють виробляти якісні товари, але не вміють працювати на ринку ЄС. Поки що

0

За його словами, Хмельницький регіон також завжди був потужним виробником таких товарів як одяг і взуття.
«Потенціал у цій сфері Хмельниччини надзвичайний. Для багатьох місцевих підприємців розширення сфери збуту і вихід на нові ринки дуже гарна перспектива, – говорить він. – Всі наші виробники вже готові до ринку ЄС. Вони вміють виробляти якісні товари, але не вміють працювати на Європейському ринку. Тому, щоб українські виробники були широко представлені в Європі, їм потрібно навчитися європейського досвіду торгівлі».
У готовності хмельницьких виробників працювати на ринку ЄС переконує й заступник начальника управління-начальник відділу міжнародних зносин, виставкової діяльності та інформаційно–аналітичної роботи Хмельницької ОДА Сергій Флентін. За його словами, близько 10% продукції, яка виробляється в області, зокрема промисловості сільського господарства, йде на експорт.

«Хмельницький експорт досить розвинений, його значна частка припадає на продукцію хімічної промисловості, зокрема пластмаси, будматеріалів. Але найпотужніший наш потенціал — сільське господарство, – переконує чиновник. – Україна є офіційною житницею Європи і світу. За розрахунками Україна може нагодувати близько 600 мільйонів жителів Землі. Тому в умовах обмежених ресурсів, це треба використовувати».
Щоб бути конкурентноспроможними для зовнішнього світу, багато підприємств проводять модернізацію устаткування, впроваджують нові технології. Серед Хмельницьких промисловців. За словами Сергія Флентіна, успішно поставляє продукцію у багато регіонів світу «Буделектроапарат». Вони експортують товар на ринки СНД, Азії, Африки. Підприємство «Будфарфор», у Славуті, поставляє продукцію до Росії та у Європейські країни.
 

3 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів