Переселенці зі Сходу обживаються в Хмельницькому. Деякі з них планують залишитися назавжди

0

Олена Алієва приїхала з Горлівки в Хмельницький ще влітку 2014 року. Тоді вона вирішила втекти від небезпеки і надіялась, що це тимчасово. Але час і війна зробили своє.

– Планую влаштувати своє життя в Хмельницькому. В своє рідне місто повертатися уже не буду, оскільки немає куди. Коли в Горлівку тільки почали  обстрілювали, в моїй квартирі повибивало лише скло з вікон. Пізніше було зруйновано і весь будинок – розповідає Олена Алієва.

Чи розмовляли ви із друзями, які там залишилися?

– Сусіди телефонували мені і розповідали, що в мою оселю намагалися продертися якісь невідомі. Скоріш за все це були прибічники терористів, які постійно грабували покинуті домівки.

За розповідями друзів, яка зараз ситуація в Горлівці?

– Усі кого я знала і з ким спілкувалася виїхали з міста. Про ситуацію дізнаюсь лише з новин та Інтернету.

Якщо ваше місто відновлять, то ви повернетеся?

– Ні. Свого рішення я уже не зміню. Крім спогадів, із Горлівкою мене вже нічого не пов’язує. Міста уже немає, його знищили терористи. А в Хмельницькому мені подобається і маю тут чимало друзів, які допомагають мені освоїтись.

З якими проблемами стикнулися після переїзду?

– З житлом допомогли друзі. Вони підтримують і фінансово. Основна проблема – відсутність роботи. Та певні зрушення в її пошуку уже є.

Як вас сприймають люди, коли взнають, що ви зі Сходу?

– Ніяких конфліктів у мене не було. Люди в Хмельницькому привітні. Не відчула я проблем із мовним бар’єром, оскільки спокійно володію українською та російською.

21 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів