Органи юстиції Хмельниччини зроблять доступнішими для населення

0

За рішенням Кабміну у січні ліквідували Державну виконавчу та Державну реєстраційні служби. Функції, які вони виконували, перекладено на Міністерство юстиції. Як зазначив народний депутат Андрій Помазанов під час візиту у Хмельницький, оптимізація системи органів юстиції дозволить зменшити надмірну бюрократизацію і корупцію.

“Спільно з міжнародними партнерами було проведено аудит всієї діяльності органів юстиції. Виявили глобальну неефективність усієї системи: тотальну корупцію, низький рівень заробітної плати, бюрократію, відсутність мотивації до роботи і надлишкову кількість керівного складу. На дев’ять працівників спеціалістів – один керівник, такого бути не повинно, тому однозначно необхідна оптимізація. Наразі оголошено конкурс Міністерством юстиції на 47 вакантних керівних посад на території всієї країни.”, – зазначив народний депутат України, член Комітету реформ ВРУ з питань правової політики та правосуддя Андрій Помазанов.

За його словами, не варто лякатися, що через ліквідацію Державної виконавчої та Державної реєстраційної служби не будуть реєструватися документи, чи не виконуватимуться судові рішення. Усі служби влилися у систему органів юстиції. Зараз реорганізовуються територіальні органи: змінилися не тільки назви, а й підпорядкування. Головне територіальне управління юстиції тепер включає в себе обидві служби.

“Ліквідація цих служб є одним із елементів децентралізації. Людині не треба більше ходити в різні двері, до прикладу, щоб щось зареєструвати. Також у рамках оптимізації створено доступ до роботи нотаріусом через електронний іспит. Це виключає суб’єктивний фактор і унеможливлює корупцію. Іспити показали, що для того, аби стати нотаріусом — треба важко працювати”, – підкреслив народний депутат.

Андрій Помазанов розповів про зміни у процедурі державних закупівель, яка в майбутньому відбуватиметься за допомогою редукціонного конкурсу, коли ціна знижуватиметься. Запровадження цієї системи матиме позитивні наслідки і економію бюджету. За словами нардепа, планується також створення приватної виконавчої служби, на зразок європейської.

17 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів