Нові тролейбуси у Хмельницькому: 5 відеокамер та 12 тисяч гривень на wi-fi

0

Придбання двох сучасних тролейбусів стало визначним для хмельничан та особливо радісним для комунального підприємства «Електротранс». Тривалий час не узгоджені фінансові питання не дозволяли підприємству розрахуватись із львівським заводом-виробником. Транспорт вже кілька місяців стояв у тролейбусному парку, однак, вивести його на зазначені маршрути тоді не погоджувались, адже на той момент водії лише освоювали техніку керування сучасним обладнанням. 

Для водія тролейбусу «7 а» Юрія Сороки, сьогодні особливий день. Чоловік не приховує хвилювання та водночас гордості. Сьогодні йому випала честь вперше сидіти за кермом новенького транспортного засобу. Чоловік ділиться відчуттями.

– Що я можу сказати. Відчуття як у новому, звісно ж, приємні. Поки їздитиму на цьому маршруті, як буде далі, поки не знаю, – додає водій.

Кондуктор Олена Омелянюк теж сьогодні була присутня на презентації новенького транспорту та у ньому й продовжити свій робочий день.

– Тролейбус дуже хороший, це прекрасні відчуття. Тут затишно і красиво, – додає Олена Омелянюк. – Думаю, тут буде приємно працювати кондукторам та із задоволенням їздити хмельничанам.

Директор комунального підприємства «Електротранс» Віктор Паламарчук розповідає, що тролейбуси є абсолютно комфортними та пристосованими для безпечного руху.

– 12-метрові тролейбуси найсучасніші, підлога тут низька, що дозволяє пасажирам почуватися комфортно, – зазначає Віктор Паламарчук. – Окрім цього, є пандус, що полегшує умови пересування для людей з обмеженими фізичними можливостями. Також у салоні є місце із спеціальними пасками для таких людей, що теж гарантує безпеку руху. 

Що стосується технічних характеристик, директор підприємства запевняє, що все зроблено за європейськими зразками. Склопластик та нержавіюча сталь, що захищатиме транспорт від можливої швидкої корозії. Окрім цього, наявність п’яти камер відеоспостереження – 3 у салоні, 2 – зовнішніх, щоб уникнути зіткнення на дорозі з іншими засобами пересування.

– Хочеться, щоб оновлення рухомого складу відбувалось не тільки раз на 6 років, а щоб це проходило як мінімум раз на рік. Щоб хоча б 5-6 тролейбусів ще наше підприємство мало змогу придбати, – каже Віктор Паламарчук. – Сподіваємось, що 2 тролейбуси ще зможемо  купити цього року.

Новинкою сучасних тролейбусів стала можливість вільного доступу до wi-fi. За словами Віктора Паламарчука, це дозволить привернути увагу пасажирів молодого віку.

– Це можливість для учнів, студентів безкоштовно користуватись Інтернетом, добираючись, наприклад,  до навчальних закладів. Витратили ми на це близько 12 з половиною тисяч гривень власних коштів, але надіємось, що вони себе окуплять, – додає керівник. – Молодий пасажир напевно обов’язково буде користуватись цим транспортом. В планах обладнати Інтернетом ще кілька транспортних засобів.

 

 

6 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів