Начальник Хмельницького УМВС: професійно непридатних міліціонерів потрібно позбавляти зарплати

0

Нагадаємо, Микола Семенишин раніше був начальником Івано-Франківського обласного управління міліції.
Зараз органи внутрішніх справ знаходяться на стадії реформування. А це, за словами Миколи Семенишина,  означає, що міліція поступово очищуватиметься від працівників підрозділів, котрі виконують дублюючі і невластиві функції. Вже скоротили підрозділи по боротьбі з організованою злочинністю та транспортну міліцію.
– Сьогодні правоохоронні органи виконують Закон «Про очищення влади». З 1 квітня ми розпочали процес люстрації. Сьогодні це виважені кроки для того, щоб зберегти бюджетні кошти та позбавити заробітної плати тих працівників, які є професійно непридатними, – каже начальник УМВС. 
Окрім цього, Микола Семенишин зазначає, що у МВС переглядають питання стосовно фінансового забезпечення слідчих, які будуть займатись розслідуванням великих та резонансних справ у сфері економіки. На сьогодні вже є 63 працівника, які братимуться за розслідування суспільно-економічних злочинів та отримуватимуть за це близько 30 тисяч гривень в місяць.
Головний міліціонер області вирішив поділитись основними напрямками, які були і залишаються поки пріоритетними у першому кварталі цього року. 
– Найперше, що хочеться відзначити, це негайне реагування на злочини та пригоди, а також відшкодування заподіяних збитків, якісне розслідування та скерування  справ до суду. Це наш найпріоритетніший напрямок, – пояснює Микола Семенишин. – Лише за перший квартал до нас звернулися майже 31 тисяча мешканців. Тобто, кількість звернень від хмельничан зростає, що є свідченням того, що довіра до міліції повертається. 
За словами головного правоохоронця, у теперішніх умовах міліція поступово отримала нові функції – виявлення осіб, які розповсюджують сепаратистські настрої, причетні до терористичних актів або ж до незаконного перевезення зброї та боєприпасів. 
– Вже за 4 місяці поточного року порушено 55 кримінальних проваджень. 

9 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів