Начальник хмельницького “Новатора”: “Спортивний рівень Вищої ліги впав”

0

Хмельницький “Новатор” фінішував на другому місці у групі “А” та продовжив боротьбу за путівку до волейбольної Суперліги.

– Ми задоволені тим, що врешті-решт виконали своє завдання і потрапили до четвірки найкращих команд вищої ліги, – ділиться гравець та начальник хмельницького “Новатора” Іван Терещук. – Враження від четвертого туру трошки зіпсоване тим, що ми поступилися нашому головному конкуренту за перше місце – львівському «Баркому-2». Та все ж кінцевий розподіл місць у турнірній таблиці нашої групи можна назвати справедливим, адже волейболісти зі Львова виглядали напевно найсильніше за всіх у квартеті. На їхньому боці молодість, а також те, що команда постійно тренується – проводить по два заняття на день. А ось наш колектив складений з вікових гравців, які до того ж приділяють волейболу не основний час, адже працюють на підприємствах і у держструктурах. Однак на вирішальному етапі у нас, гадаю, будуть непогані шанси на високе підсумкове місце.

– Як оцінюєте виступ команди на першому етапі змагань? Кого з гравців можете відзначити?
– Турнір ми проводили нерівно: розпочали змагання з двох поразок – від «Родничка-Колоса» з Новоселиці і від того ж таки «Баркома-2», а потім поступово почали набирати оберти. Потрібен був час на те, щоб зібрати склад, а потім ще й визначитися з основною ланкою. Наразі можна казати про те, що цей процес завершено, хоча перед початком наступного сезону плануємо запросити ще пару виконавців, які, сподіваюся, нас ще більше підсилять.

– Що скажете про організацію турів в окремих містах?
– В принципі, у всіх містах змагання пройшли на досить високому організаційному рівні – учасники були забезпечені проживанням, харчуванням. Не скаржилися ми і на суддівство – воно було адекватним. Єдиний мінус можна відзначити у Вінниці: місцевий зал був дуже холодним, і грати в ньому було зовсім некомфортно.

– Ваша оцінка спортивного рівня чемпіонату.
– Кілька років тому вища ліга була значно сильніша, ніж зараз. Спортивний рівень, на жаль, впав. Хотілося б, щоб волейбол в Україні не вмирав. Бо якщо інші країни підтримують спорт на законодавчому рівні, звільняють клуби від сплати багатьох податків, то у нас, на жаль, цього немає. Волейбол в тому чи іншому місті існує лише завдяки окремим меценатам. Вони фактично є спортивними волонтерами, адже не отримують від своєї допомоги жодного зиску.

– Які висновки зробили за підсумками виступу на першому етапі чемпіонату?
– Ми побачили та усвідомили свої помилки: в якихось моментах наші гравці не допрацьовували на прийомі, десь були прогалини в блокуванні. До початку фінального етапу сподіваємося ці помилки виправити. Проти таких сильних команд, як «Дніпро», «Локо-Експрес» та «Барком-2» хочемо виглядати достойно.

– Назвіть трійку кращих гравців змагань у вашій групі.
– У «Баркомі-2» мені подобаються місцеві догравальники – на жаль, не запам’ятав їхні прізвища. Ці хлопці однозначно гідні того, щоб претендувати на звання кращих гравців групи «А». В команді Вінниці вирізнявся яскравою грою та лідерськими якостями Ілля Ковальов, який відомий своїми виступами на міжнародних турнірах по пляжному волейболу в парі з Олегом Плотницьким і минулого року став срібним призером юніорського чемпіонату світу. На жаль, Ілля травмувався і у двох останніх турах участі не брав…. Що ж до нашого колективу, то відзначу гравця першого темпу Андрія Перепадю.

За матеріалами прес-служби Федерації волейболу України
 

7 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів