На залізничному вокзалі у Хмельницькому грабують тих, хто любить випити

0

Всього 15 злочинів за минулий рік задокументували працівники лінійного відділу міліції на станції  Хмельницький. За їх словами, за останні роки злочинність суттєво знизилася.

Нагадаємо, журналісти «ВСІМ»  перевірили безпечність  перебування та обслуговування на хмельницькому вокзалі.

Більше б’ють, менше крадуть

Якщо раніше на вокзалі довірливих пасажирів «розводили», то сьогодні вони, навчені чужим досвідом, нікому не довіряють.  За минулий рік на території хмельницького залізничного вокзалу зафіксований лише один випадок шахрайства. Афериста відразу ж затримали.   Справа в тому, що жінки у довгих  та пишних спідницях, які полюбляють передбачати  майбутнє, «промишляють» на привокзальній площі. А це, фактично,  вже не територія вокзалу.

– У нас вокзал невеликий, плюс у деяких місцях встановлені відеокамери, про що вже всі знають,  – каже «ВСІМ»  начальник штабу лінійного відділу міліції на станції Хмельницький Костянтин Черевик. – Минулого року були нерозкриті злочини, цього ж року затримали всіх злочинців, на яких поступали скарги.

За словами Костянтина Черевика, ще декілька років тому  людей грабували у безкоштовному туалеті, що знаходиться в кінці перону. Там було досить зручне місце для нападу, адже освітлення там погане, а двері в туалеті ніколи не закривалися.  Втім, вкрасти, наприклад, мобільний телефон, можуть і посеред білого дня. Такий випадок стався із чоловіком, який чекав на поїзд у залі очікування.  Його мобільний телефон поцупили прямо з кишені.   Але це, як запевняють у міліції, одиничні випадки. Крадуть на вокзалі дуже рідно. Якщо й трапляються порушення, то вони пов’язані з п’яними розборками.

На вокзалі не знайомтесь

Сумна статистика свідчить, що більшість злочинів, скоєних на вокзалі, пов’язані з алкоголем. П’яні «пасажири» або грабують інших, або самі стають жертвами злочину.  З таким контингентом міліціонери намагаються знайти спільну мову. Коли ж «заряджений» пасажир порушує громадський спокій, його можуть доставити в чергову частину для складання адміністративного протоколу.

– Ми проводимо бесіди з людьми, які в стані алкогольного сп’яніння знаходяться на території вокзалу, бо  вони  можуть стати жертвою злочинців або ж травмуватися на залізниці, – каже Костянтин Черевик. –  Як правило, саме такі люди отримують травми, бо не встигають відреагувати на наближення потягу.

Часто люди самі провокують злочинців. За словами міліціонера, випадкові знайомства на вокзалі закінчуються у найближчому генделику.  Під час застілля починається сварка, після чого хтось когось б’є чи грабує. Один такий випадок стався з 42-річною хмельничанкою, яка разом із жителем Львівської області добряче хильнула зайвого.  Як результат – чоловік пограбував жінку біля багажного відділення. Працівники залізниці, почувши крики, викликали міліцію. Грабіжника затримали на місці.

Тож, аби гроші та цінні речі залишилися у їх власника, не варто знайомитися на вокзалі та краще уникати підозрілих осіб. Також, бажано, не гуляти по перону у темний час доби.

::__IHACKLOG_REMOTE_IMAGE_AUTODOWN_BLOCK__::0

На території вокзалу у 2014 році скоєно 15 злочинів  | Create infographics

13 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів