На стихійному ринку по Кам’янецькій провели рейд. Без штрафів та результатів

0

Міліціонери разом з працівниками управління торгівлі проводили роз’яснювальну роботу на стихійному ринку, що утворився  біля зупинки «Філармонія». Конструктивного діалогу з продавцями не відбулося.  Одні мовчки брали інформаційні листівки, надані міліціонерами, інші – голосно обурювалися. Доходило й до сварок.   

На ринок «Ранковий» продавці йти не хочуть, але не через те, що там треба платити за торговий прилавок. Люди скаржаться, що на всіх просто не вистачить торгових точок.   

– Якби мені запропонували нормальне, людяне місце на ринку, я б закрила на все очі та й пішла б звідси. Можу і 5, і 10 гривень заплатити,  – каже пані Вікторія, яка торгує яйцями, –  Стільки ходять до нас міліція, ветеринарними, а що толку? Нас тільки гнати можуть ,а запропонувати в замін нічого не мають.

Ринок “Ранковий”

Заступник начальника управління торгівлі Олександр Луков  відчайдушно переконує, що може розмістити усіх бабусь, які виявлять бажання перейти  на офіційний ринок. Він пропонує декілька варіантів в різних мікрорайонах міста.      

– В день на  «Ранковому» за прилавок потрібно платити  3,20 гривень за метр квадратний, – каже заступник начальника управління торгівлі . – Тут ми можемо розмістити до 300 чоловік. Але є інші варіанти.

Ці «інші варіанти», про які говорить Олександр Луков, знаходяться в різних мікрорайонах міста.  Людям можуть запропонувати торгові точки на вулиці Гастелло, в мікрорайоні Гречани, на ринках «Дубово» і «Кооператор». На останньому, до речі, ціна за місце дещо більша, ніж на комунальному ринку.  Кому яке місце можуть виділити, заступник начальника управління торгівлі не пояснив.  

За торгівлю з рук у невстановлених місцях відповідно до статті 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачений штраф від 17 до 51 гривні. За продаж промислових товарів передбачений штраф до 119 гривень з конфіскацією предметів торгівлі.

За словами начальника сектору дільничних інспекторів міліції Хмельницького МВ УМВС України в Хмельницькій області Петра Власюка, з початку року за торгівлю у невстановлених місцях складено 15 адмінпротоколів.  

Після рейду на Кам’янецькій  продовжили торгувати «з землі» як овочами, так і м’ясом, рибою, кисломолочними продуктами…   

26 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів