На капітальний ремонт доріг Хмельниччини знову немає коштів. Лататимуть лише ями

0

Начальник УДАІ УМВС у Хмельницькій області Дмитро Кийов каже, що станом на 19 березня 2015 року, більша частина доріг Хмельницької області зазнала руйнувань.
– У зв’язку з різкими змінами температури повітря та опадами впродовж січня-лютого, значна частина доріг області зазнала руйнувань. Наразі уражено понад 57 тисяч кілометрів доріг, – зазначає Дмитро Кийов. 
У Державтоінспекції повідомляють, що за минулий рік на території області сталося 13 ДТП, причиною яких є незадовільний стан доріг. Винуватців, які відповідали за утримання доріг, притягнули до відповідальності. 

Понад 600 мільйонів на капітальний ремонт
Цього року ремонт автомобільних доріг передбачає лише проведення ямкового ремонту. І ліквідувати ці проблеми планують вже до травня цього року. 

Начальник Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Петро Гнидюк розповідає, що цього року на утримання доріг загального користування місцевого і державного значення у Хмельницькій області виділили з бюджету понад 106 мільйонів гривень. 
– Суму, яку ми маємо, спрямована на ліквідацію ямковості. Це є болючою проблемою зараз, – пояснює Петро Гнидюк. – Адже, більше 90 % наших доріг, які і загалом всієї України, потребують капітального ремонту. До прикладу, на 1 кілометр дороги потрібно близько 2,5 – 2,7 мільйонів гривень. То не важко підрахувати, що всього нам потрібно понад 600 мільйонів гривень. Таких коштів у державі немає. Тому поки ми будемо обмежуватись ліквідацією ямковості. Сподіваємось, що вже до 15 травня це виконаємо. 

Як зазначають у Службі автомобільних доріг, найбільш проблемними на Хмельниччині є ділянки дороги в сторону Меджибожа, Вінниці, а також об’їзна у Дунаївцях. 
З’являться нові світлофори
У місті ж цього року запланували зайнятись встановленням світлофорів на більш небезпечних перехрестях, а також завершити вуличні ремонти доріг, які розпочали ще минулого року.


Віктор Чапайда: “Хочеться, щоб наша дорожня мережа була відповідної якості і нашим людям було зручно в місті”.

Начальник Управління ЖКГ у Хмельницькому Віктор Чапайда запевняє, що роботу призупинили через заборгованість. 
– У 2014 році капітального ремонту проведено не багато у зв’язку з тим, що була затримка з виплатою кредиторської заборгованості, але у кінці серпні лише була погашена, – каже Віктор Чапайда. – Наразі ми розпочали ремонтні роботи на вулиці Хотовицького, Грушевського, а також розширення вулиці Пілотської. Планується капітальний робіт вулиці і провулку Кутузова, вулиці Чорновола, Волочиської. 
Цього року з міського бюджету виділили близько 50 мільйонів гривень на капітальний ремонт доріг, до 20 мільйонів – на проведення поточного. Окрім цього, в планах встановити додатково у місті ще 5 світлофорів. 

– В цьому році ми запланували побудувати світлофори на перехресті вулиць Зарічанської та Перемоги, а також перехресті Красовського – Толбухіна, в районі обласної лікарні – там небезпечне перехрестя. Окрім цього, світлофори з’являться і на перехресті Кам’янецької та Дімітрова. Це місце концентрації ДТП, – додає начальник відділу організації безпеки дорожнього руху УЖКГ у Хмельницькому Олександр Ковальчук.

Читайте також: У Хмельницькому у асфальт “закатали” 12 мільйонів гривень

26 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів