На Хмельницьку АЕС приїхала перевірка

0

Учора, 1 квітня, Хмельницьку АЕС відвідали експерти Московського центру Всесвітньої асоціації операторів, які експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС). Це попередній візит у рамках підготовки до корпоративної партнерської перевірки ДП “НАЕК “Енергоатом”, яка відбудеться в листопаді цього року.

Як повідомляють в інформаційному центрі електростанції, у рамках візиту делегація побувала в машзалі та на блочному щиті управління першого енергоблока, оглянула обладнання резервної дизельної електростанції. У ході зустрічі експерти обговорили низку організаційних питань запланованої корпоративної партнерської перевірки.

Після попереднього огляду об’єктів, керівник команди експертів Йон Алеш (АЕС Дуковани, Чехія) позитивно охарактеризував стан обладнання та в цілому роботу Хмельницької АЕС. Як зауважив експерт, такий візит одночасно проходить також на Рівненській АЕС. За результатами цих візитів, відбудеться підсумкова нарада в ДП “НАЕК “Енергоатом”.

Довідково. Нині всі організації, які експлуатують АЕС, є членами ВАО АЕС, яка діє незалежно від державних і регулюючих органів та працює виключно від імені та в інтересах своїх членів – атомних електростанцій. В рамках ВАО АЕС між атомними станціями різних країн здійснюються партнерські перевірки, місії технічної підтримки, обмін інформацією про події та інші спільні програми. В структуру ВАО АЕС входять чотири регіональних центри: Московський, Атлантський, Паризький і Токійський. Московський центр ВАО АЕС об’єднує організації із Росії, Болгарії, Угорщини, Казахстану, Куби, Литви, Польщі, Словаччини, України, Фінляндії, Чехії, Китаю та Ірану.

2 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів