На Хмельниччині зменшилась кількість ДТП, натомість почастішали крадіжки

0

Загалом за перший квартал до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості про вчинення 3423 кримінальних правопорушень, з яких 1012 – це тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Цьогоріч правоохоронці вже розкрили 15 із 17 вбивств,  наразі розслідування двох ще триває. Перше сталося на початку січня в Ізяславі. Тоді поблизу одного з магазинів знайшли тіло 55-річного чоловіка. Загиблому нанесли вогнепальне поранення у живіт, від внутрішнього крововиливу чоловік помер на місці.

Інший нерозкритий злочин стосується резонансного вбивства редакторки «Нетішинського вісника». Нагадаємо, Ольгу Мороз із черепно-мозковими травмами знайшли у власній квартирі 15 березня.

Також з початку року працівники органів внутрішніх справ розкрили 9 із 10  справ, пов’язаних із нанесенням тяжких тілесних ушкоджень, 4 з яких зі смертельними наслідками. Окрім цього, 6 із 9 розбійних нападів.

Почастішали на Хмельниччині і випадки крадіжок. Лише за три місяці від початку року в міліції розкрили 484 із 1793 таких злочинів. В обласному управлінні МВС повідомляють, що як негатив зараз на Хмельниччині росте майнова злочинність.

Набувають поширення і різного виду шахрайства, за перший квартал тут розкрили лиш 66 таких випадків із 390.

Начальник обласного УМВС Микола Семенишин звертає увагу й на злочини, з яким найчастіше доводилось стикатись з початку цього року. Це також і протидія наркоманії.

За останніх три місяці таких правопорушень у Хмельницькій області зафіксували 126, з них 80 – за збут наркотиків. Також в області «накрили» 6 наркопритонів та вилучили 74 кілограми наркотичних речовин та психотропних засобів.

– Підозру за збут наркотиків повідомили 49 особам, проти чотирьох людей відкрили кримінальні провадження за фактами схиляння до вживання наркотиків.

Останнім часом набувають поширення економічні злочини. З початку року 304 відомості про скоєння таких правопорушень внесли до реєстру досудових розслідувань, половина з яких – це особливо тяжкі та тяжкі злочини.

49 таких правопорушень нараховують збитки понад 100 тисяч гривень, 14 – перевищують навіть один мільйон гривень. Кожен другий такий злочин пов’язаний з розкраданням бюджетних коштів, а сума матеріальних збитків на момент початку розслідування склала більш як 28, 7 мільйонів гривень.

Натомість, як повідомляють в управлінні МВС, на території Хмельницької області зменшилась кількість дорожньо-транспортних пригод майже на 25 %.

Найчастіше аварії на дорогах траплялись через зіткнення автомобілів – 27 випадків, наїзд на пішохода – 42, зіткнення автомобіля з будь-якою перешкодою – 11 випадків. Шість ДТП – це наїзд на велосипедиста, така ж кількість – в результаті перекидання автівки.  За три місяці працівники ДАІ затримали на дорогах 752 нетверезих водії.

За останній квартал даішникам вдалось загалом припинити 8180 правопорушень.

Що стосується таких нагальних проблем міста як стихійна торгівля та підпільні гральні автомати, Микола Семенишин зазначає, що правоохоронці  посилили роботу в цих напрямках.

–  Ми активізували роботу щодо заборони грального бізнесу. Вже за перший квартал вилучили 32 гральних автомати, – розповідає Семенишин. – Що стосується стихійної торгівлі, впродовж 10 днів ми намагались ліквідувати стихійну торгівлю на вулицях нашого міста. Приємно, що є розуміння від громадян. Жодного торговця ми не притягнули до кримінальної відповідальності, йшли поки методом переконання і роз’яснювальної роботи.

10 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів