На Хмельниччині винесли покарання порушникам проведення позачергових виборів

0

Жителя Білогірського району звинувачують у перешкоджанні вільному здійсненню громадянами свого виборчого права, поєднаного із підкупом. Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Хмельницької області.

За інформацією правоохоронців, чоловік напередодні виборів 24 жителям двох сіл передав майже дві з половиною тисячі гривень, аби ті проголосували на користь одного з депутатів. Після цього порушник оформив з виборцями договори про те, що провів із ними агітаційну роботу.

Обвинувачений відбуватиме покарання, передбачене ч. 1 ст. 157 Кримінального Кодексу. Його засудили до обмеження волі на строк один рік, а також на рік позбавили права займатись діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом.

Інше правопорушення, що стосується виборів, зафіксували у Шепетівському районі. У суді розглянули позов щодо члена дільничної виборчої комісії. Чоловіка обвинувачують у незаконному використані виборчого бюлетеня (ч. 2 ст. 158-1) та у підробленні офіційного документа (ч.1 ст. 358). Наразі для порушника обрали запобіжний захід – особисте зобов’язання.

30 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів