На Хмельниччині вшанували пам’ять розстріляних євреїв під час Другої світової війни

0

Пам’ятник встановили з ініціативи та за підтримки влади Угорщини на місці, де в серпні 1941 року було розстріляно 23 тисячі 600 осіб єврейської національності. Про це повідомляють у Хмельницькій ОДА.

"Історія єврейського народу з давніх-давен пов’язана з Поділлям. І хоча XX століття було, мабуть, найбільш немилосердним до євреїв в Україні, ні війна, ні жорстокі погроми, ні міграційні процеси не змогли розірвати багатовікових зв’язків українського та єврейського народів. Найтрагічнішою сторінкою в історії євреїв Поділля стала Друга світова війна, – йдеться у повідомленні. – Кам’янецькою комісією з розслідування злочинів фашистських загарбників виявлено сім місць масового поховання євреїв, у тому числі одна могила з тілами п’ятиста дітей".

Відкриття пам’ятника відбулося сьогодні у Кам’янці-Подільському

Хвилиною мовчання присутні на мітингу вшанували пам’ять закатованих, замучених, розстріляних мирних людей.

"Всепоглинаючий вогонь Голокосту знищив на території нашої області 214 тисяч євреїв- громадян України та депортованих з Угорщини, Словаччини та Румунії, – цитує прес-служба голову Хмельницької ОДА Михайла Загородного. – Неприпустимо, щоб сім’ям довелося пережити злодіяння, які творилися під час Голокосту. Лише спільними зусиллями можна запобігти геноциду і покласти край безкарності".

Пам’ятний знак жертвам Голокосту

 

28 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів