На Хмельниччині військовий переховується у лікарні, аби уникнути в'язниці

0

Нещодавно в Хмельницькій області правоохоронці провели обшук будинку військового. Вони виявили і вилучили близько трьох «Уралів» різноманітного майна, яке той привласнив користуючись службовим становищем. Окрім зброї, слідчі виявили і чимало речей, які передавалося волонтерами для військових, що виконують завдання в районах проведення антитерористичної операції. Серед вилученого – граната, 300 набоїв, пістолет, тротилові шашки, військові намети та засоби їх обігріву, паливно-мастильні матеріали, маскувальні сітки та інші предмети військового побуту.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Але затримати підозрюваного правоохоронці не можуть і досі.

– Адвокатом військового нам надана довідка про те, що він зараз знаходиться на лікуванні в одній із клінік Києва і зараз ми не можемо проводити справу по ньому, –  говорить тимчасово виконуючий обов’язки начальника слідчого управління УМВС в Хмельницькій області Олександр Задачін.

Досудове слідство може тривати до 2 місяців. Коли військового визнають винним в порушенні Кримінального кодексу, то йому загрожує позбавлення волі від 3 до 7 років.

Якщо справа перейде до військової прокуратури, то провадження відкриють по 2 частині 410 статті Кримінального кодексу. Вона передбачає позбавлення волі від 4 до 8 років.

11 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів