На Хмельниччині у 2015 році кількість вилученої з незаконного обігу зброї зросла у 4 рази

0

Як зазначив під час прес-конференції для представників мас-медіа начальник управління карного розшуку УМВС України в Хмельницькій області Олександр Карпов, така ситуація пов‘язана з проведенням антитерористичної операції на сході країни.

Якщо раніше міліціонери здебільшого вилучали з незаконного обігу незареєстровану мисливську зброю, боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни, то сьогодні це сучасні гранатомети, автомати, пістолети тощо.

— Це пов’язано із проведенням на сході України антитерористичної операції. Почастішали випадки завезення звідти на мирну територію зброї, як військовослужбовцями, так і членами добровольчих батальйонів. У 2014-2015 роках органами внутрішніх справ області виявлено 14 фактів незаконного поводження зі зброєю серед військовослужбовців, – відзначає полковник Олександр Карпов.

Упродовж лютого-березня на Хмельниччині проводилась спецоперація по вилученню з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Результатом роботи міліціонерів стали 40 відкритих кримінальних проваджень за незаконне поводження зі зброєю і боєприпасами. В ході операції правоохоронці вилучили у жителів Хмельницької області 3 гвинтівки, 8 пістолетів, 5 обрізів мисливських рушниць, дві одиниці саморобної зброї, 5 гранат, 3 вибухові пристрої, 750 г вибухівки та 919 набоїв різного калібру.

У порівнянні із минулими роками ситуація з незаконною зброєю на Поділлі погіршилася.

— Переважна більшість вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки вилучена у цивільних осіб. Однак задокументовано два факти незаконного поводження зі зброєю з боку військовослужбовців Збройних сил України та один факт — з боку представників добровольчого батальйону, – розповідає начальник управління карного розшуку. – Загалом з початку року було вилучено 31 одиницю вогнепальної зброї, що у чотири рази більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

30 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів