На Хмельниччині триває ліквідація пожежі торфу площею 9 гектарів

0

27 серпня о 9:58 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що поблизу села Збручівка Волочиського району горить торф на відкритій території.

У зв’язку з тим, що пожежа поширилась на площу 9 гектарів, було піднято особовий склад Волочиського гарнізону та залучено до ліквідації пожежі добровільну пожежну дружину, а також пристосовану для підвозу води техніку. Про це повідомляють у прес-службі головного управління ДСНС України в Хмельницькій області.

На даний час пожежа локалізована, триває ліквідація.

Довідка

Торф – порода рослинного походження, утворена протягом тисяч років з недорозкладених рослинних залишків. Кисень в складі торфу дозволяє йому горіти без доступу повітря.

Торф’яні пожежі найчастіше виникають звичайно через неправильне поводження з вогнем, від розрядів блискавки або самозаймання. Останнє може відбуватися при температурі вище 50 градусів (у літню жару поверхня ґрунту в середній смузі може нагріватися до 52 – 54 градусів).

Торф’яні пожежі рухаються повільно, по кілька метрів у добу, характеризуються тим, що їх практично не можна згасити, небезпечні несподіваними проривами вогню з підземного вогнища і тим, що крайка його не завжди помітна і можна провалитися в прогорілий торф. Ознакою підземної пожежі є характерний запах гару, місцями з ґрунту сочиться дим, сама земля гаряча.

Торф може горіти у всіх напрямках незалежно від напрямку і сили вітру, а під ґрунтовим обрієм він горить і під час помірного дощу і снігопаду.

Про цьому потрібно пам’ятати, оскільки при горінні торфовищ гаряча земля і дим, що йде з-під неї, показують, що пожежа пішла під землю. Торф вигорає зсередини, утворити порожнечі, у які можна провалитися і згоріти.

29 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів