На Хмельниччині святкове колядування закінчилося вбивством

0

У Новій Ушиці двоє дорослих чоловіків не поділили наколядовані гроші. Виникла суперечка, під час якої старший задушив молодшого, а перед випадковими свідками розіграв картину відчайдушної допомоги товаришу.

І підозрюваний, і потерпілий не славилися гарною репутацією. Обоє раніше притягувалися до кримінальної відповідальності: перший — за злочини, пов’язані з наркотиками, другий — за крадіжки. Останнім часом жили разом, бо старший, 45-річний, співмешкав з матір’ю свого молодшого 26-річного товариша.

Того дня чоловіки поїхали з села до райцентру колядувати. До вечора так «наколядувалися», що ледь ноги волокли, але того їм виявилось замало. Вирішили «скинутись» ще на одну пляшку горілки, але так вийшло, що потерпілий дав менше, ніж його старший товариш. Виник конфлікт, під час якого зловмисник задушив свого опонента — зламав ріжок під’язикової кістки, що спричинило механічну асфіксію. Потерпілий помер на місці.

Але тут повз проїжджав автомобіль, і душогубу довелось розігрувати перед випадковими свідками картину відчайдушної допомоги товаришу, у якого, мовляв, стався приступ епілепсії.

Викликали «швидку», але медикам залишалось тільки констатувати смерть молодого чоловіка. Перед правоохоронцями, які приїхали на місце злочину, підозрюваний свій спектакль вже не зміг продовжувати й зізнався у скоєному.

Як повідомив перший заступник начальника Новоушицького РВ УМВС Дмитро Гріфель, підозрюваний перебуває під вартою. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

За матеріалами прес-служби ГУ МВС у Хмельницькій області

Магнолія-ТВ

13 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів