На Хмельниччині судитимуть розвідника «ДНР»

0

Прокуратура Хмельницької області вже направила акт до суду про вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та терористичній групі) та ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

38-річний шепетівчанин брав участь у бойових діях за так звану «ДНР». Приїхавши на Хмельниччину, він підтримував зв’язок із терористами та планував назад повернутись у Донецьку область, аби знову воювати у лавах терористичних організацій. У Шепетівці, де проживав обвинувачений, він зберігав осколкову гранату, яку міліціонери вилучили під час обшуку.

 «Досудовим розслідуванням встановлено, що 38-річний мешканець Хмельниччини, будучи неодноразово судимим за вчинення насильницьких злочинів, у червні 2014 року вступив до незаконного терористичного формування «ДНР» через його представника у мережі Інтернет. Від бойовиків отримав посвідчення члена «ДНР», зброю, військову форму та умовний позивний «Фіма». Надалі, пройшовши спецпідготовку зі здійснення розвідувальної і диверсійної діяльності, брав активну участь як стрілок-розвідник у бойових діях проти сил АТО на території Донецької області», – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Хмельницької області.

Наразі обвинувачений знаходиться під вартою. 

3 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів